Wat doen we?

De technologische evolutie in de wereld van de moderne transportmiddelen gaat steeds sneller. De laatste jaren werden een aantal nieuwe technieken geïntroduceerd en werd het aandeel van de elektronica steeds belangrijker. Om hierin mee te kunnen evolueren is het belangrijk dat medewerkers uit de auto-, moto- en vrachtwagensector regelmatig worden bijgeschoold. 

Omwille van haar hoofdactiviteit, de pechbijstand, is VAB steeds verplicht geweest om up-to-date te blijven in de autotechniek voor alle op de Belgische markt voorkomende merken. Hiervan kan je als cursist in het VAB-opleidingscentrum mee profiteren. 

Je kan bij VAB-Training & Consult terecht voor gespecialiseerde opleidingen die technische voorkennis vereisen maar ook voor cursussen basiskennis. Deze laatste cursussen richten zich naar administratieve en commerciële medewerkers binnen de autosector (receptionisten, verkopers en account managers, dossierbeheerders, …). 

De opleidingen bestaan uit een theoretisch en een praktisch gedeelte waarbij je concreet rond een bepaalde wagen of een specifiek onderdeel werkt. Je ontvangt op het einde van de opleiding een uitgebreide syllabus met tekeningen en schema’s. 

Naast maatwerkprojecten organiseert VAB-Training & Consult ook op regelmatige basis open opleidingen. Hierop kan je vrij inschrijven. Bekijk onze huidige planning. 

Vanuit de technische opleidingen ontstonden 2 afgeleide diensten: