VAB-kwaliteitslabel 'Getest en Goedgekeurd'


Als je kiest voor een auto met het VAB-kwaliteitslabel “Getest en Goedgekeurd” vermijd je onaangename verrassingen. Deze wagen werd immers grondig geïnspecteerd én goed bevonden door een onafhankelijk specialist.

Het VAB-kwaliteitslabel 'Getest en Goedgekeurd' staat voor

Een zeer grondige diagnose

 

We screenen de wagen op meer dan 250 punten! Daarbij controleren we nauwkeurig de staat van het interieur, het koetswerk, de banden, de motor, de versnellingsbak, de koppeling, de ophanging, de stuurinrichting, … Verder onderzoeken we of de boordcomputer foutmeldingen aangeeft. En tenslotte maken we nog een proefrit om absoluut zeker te zijn dat de auto in goede staat verkeert.

Een onafhankelijke beoordeling

 

Om de deskundigheid en de neutraliteit van het VAB-kwaliteitslabel te waarborgen worden de diagnoses uitgevoerd door medewerkers van MACADAM VAB INSPECTION, een dochtermaatschappij van VAB nv gespecialiseerd in de diagnose en inspectie van voertuigen. Deze inspecteurs worden opgeleid en begeleid door gekwalificeerde technici van het VAB-Diagnosecentrum.

Volgens VAB – kwaliteitsnormen

 

Met dit kwaliteitslabel wil VAB de klant zekerheid geven over de technische staat én de veiligheid van het voertuig. Zo is de toekenning ervan niet alleen gebaseerd op een uitgebreide diagnose (‘Getest’), maar betekent ze eveneens dat het voertuig voldoet aan de strenge VAB-kwaliteitsnormen (‘Goedgekeurd’).

 

Het VAB-kwaliteitslabel ‘Getest en Goedgekeurd’ is een uitbreiding op de gewone autokeuring. Om als label geldig te zijn dient het voertuig dan ook te beschikken over een groene kaart (zonder opmerkingen).

Voor meer informatie kan je steeds contact opnemen met onze VAB-klantenservice op 03/253.60.89 of per mail.