Home Diensten VAB-Service

Op reis met je wegenvignet en Bip&Go!

VAB-Banden is meer dan een bandencentrale. Ook voor Bip & go en bepaalde wegenvignetten kan je bij ons terecht.

wegenvignet

Wegenvignet Oostenrijk

Voor het gebruik van de wegen in Oostenrijk moet je een vignet aankopen. VAB biedt je de kans om jouw vignet voor een kleine meerprijs op voorhand aan te schaffen. Voor aanhangwagens en caravans heb je geen extra vignet nodig. Een vervallen vignet moet je van de voorruit verwijderen, anders riskeer je een boete.

Met dit vignet moet je op sommige snelwegen nog steeds tol betalen.
Voertuigen van meer dan 3.5 ton HTG kunnen het vignet niet gebruiken, maar moeten gebruik maken van een GO-BOX. Hierover lees je meer bij de verkeersinfo van Oostenrijk.

Wegenvignet Zwitserland

In Zwitserland moet je een wegenvignet bezitten om van de snelwegen gebruik te mogen maken. VAB biedt je de kans om jouw vignet voor een kleine meerprijs op voorhand aan te schaffen. Alle passen, tunnels en bruggen die zich op het snelwegennet bevinden zijn in het vignet inbegrepen. Het vignet is ook geldig voor motorhomes tot 3.5 ton. Motorhomes van meer dan 3.5 ton moeten niet alleen betalen voor de snelwegen, maar simpelweg voor het gebruik van de wegen in Zwitserland. Die formaliteiten moet je aan de grens regelen.
De Grand Saint Bernhard is niet in het vignet inbegrepen.
Nieuwe vignetten zijn elk jaar vanaf december te verkrijgen. Deze zijn 14 maanden geldig. Vignetten aangekocht in december 2016 zijn dus geldig tot eind januari 2018.

Bip en go

De Bip&Go badge is een elektronische tolbetalingsbadge waarmee je over het hele Franse én Spaanse autosnelwegnetwerk kunt rijden. Je rijdt vlot door de voorbehouden t-poorten zonder ter plaatse te moeten betalen. De betaling van het tolgeld gebeurt automatisch via een domiciliëring.

Hoe werkt het?
Naast de eenmalige kost van de badge betaal je € 1,70 euro per maand in Frankrijk en € 2,50 euro in Spanje, dit enkel in de maanden waarin je de badge gebruikt. Je ontvangt een elektronische factuur, met in detail de afgelegde trajecten. Als je de badge niet hebt gebruikt, betaal je niets. Gemakkelijk toch, en nu extra voordelig! Je moet de badge wel minstens 1 keer per jaar gebruiken, anders wordt er een kost van € 10 euro aangerekend voor niet-gebruik.

Jouw voordeel
VAB is de Belgische partner van Bip&Go en kan de badges voordeliger aan zijn klanten aanbieden. Kies je om de badge thuis te laten leveren, dan betaal je € 10 extra, de ophaling in een VAB-ophaalpunt is gratis. Leveringspunten vind je in Zwijndrecht, De Pinte, Dilbeek en Overijse (bestel wel eerst jouw badge online). 

Hoe bestellen?
Je kan de badge enkel online bestellen. Tijdens de registratie dien je o.a. een geldig e-mailadres, je rekeningnummer en gsm-nummer achter te laten. 

Kies je leveringswijze:
Verzenden naar je thuisadres:
De badge wordt binnen de 10 dagen verzonden naar je thuisadres. Als VAB-lid betaal je € 20 euro, als niet VAB-lid € 23 euro (incl. verzendkosten). Je wordt door Bip&Go via e-mail op de hoogte gebracht over de exacte leveringstermijn. De betaling van het tolgeld gebeurt automatisch via een domiciliëring.

Ophalen in een VAB-ophaalpunt: Je kan de badge onmiddellijk na je online bestelling gaan ophalen bij één van onze  VAB-Bandencentrales in De Pinte, Dilbeek of Overijse. Breng zeker de bevestigingsmail en de identiteitskaart van de besteller mee. Hieronder vind je de verschillende VAB-ophaalpunten.

Dilbeek

Ninoofse steenweg 633
1700 Dilbeek

Ma–Vr
08u – 12u
13u – 18u
Za
08u – 12u

Overijse

Brusselsesteenweg 345
3090 Overijse

Ma–Vr
08u – 12u
13u – 18u
Za
09u – 12u

De Pinte

Grote steenweg 11/A
9840 Zevergem – De Pinte

Ma–Vr
08u – 12u
13u – 17u30
Za
09u – 12u
Krijg VAB banden­advies

Krijg VAB banden­advies

Vul de vragen in

Of sluit dit bericht

Onze merken

Hulp nodig?

Stel je vraag of laat ons je terugbellen