Home Info en Tips Eurolabel

Wat is het bandenlabel?

Het standaardlabel voor autobanden werd in november 2012 geïntroduceerd en geldt voor alle landen binnen de Europese Unie. Dit bandenlabel geeft je informatie over hoe de band presteert op het vlak van milieu en veiligheid.

Doel van het label: de verkeersveiligheid verhogen en het brandstofverbruik verlagen.

 

bandenlabel   

Wat vertelt het bandenlabel je?

  • Veiligheid: wat is de remkracht van de band op natte wegen?
    De grip op nat wegdek is bepalend voor veiligheid op de weg. De prestaties worden in klassen onderverdeeld, van A tot G. Deze letters geven de remafstand weer van de band. Het verschil in remafstand tussen A en F kan bijvoorbeeld oplopen tot 18 meter.
  • Brandstofverbruik: wat is de rolweerstand van de band?
    Hoe lager de rolweerstand, hoe lager het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Deze score wordt aangeduid in klassen, van A (groen) tot G (rood). Een hogere klasse staat voor een verschil van ongeveer 0,1 liter per 100 km.
  • Extern rolgeluid: hoe sterk is het externe geluid dat de band produceert?
    Elke band produceert een extern geluid dat wordt uitgedrukt in decibels. De geluidsemissie van banden heeft invloed op de totale geluidsproductie van een voertuig. Het bandenlabel vermeldt het geluidsniveau van de band terwijl de auto voorbijrijdt. Hoe meer gekleurde balkjes, hoe luider het externe rolgeluid van de band.

 

Onze merken