Home Merken Continental

Continental

Duurzaamheid, veiligheid en rijcomfort zijn kernwaarden voor dit merk.

Continental

Continental banden, vaak aangeduid als Conti banden, behoren tot de best geteste autobanden ter wereld. Banden van de Duitse producent staan voor veiligheid, duurzaamheid, optimaal rijcomfort en een gunstig brandstofverbruik. Bij het ontwerpen, vervaardigen en testen van de banden steunt het merk op meer dan 140 jaar kennis en ervaring. Het is daarom niet verwonderlijk dat een derde van alle Europese auto’s met continental banden uit de fabriek rijden.
Topmerken als Audi, VW en BMW construeren zelfs de velgen van bepaalde modellen voertuigen zodanig dat ze perfect coöpereren met banden van Continental.

Voor elke auto de ideale Continental band

Continental vervaardigd een breed spectrum banden voor uiteenlopende typen auto’s. In grote lijnen kunnen Conti’s in 5 series worden onderverdeeld:

Continental EcoContact banden hebben een lagere rolweerstand en zijn zeer geschikt voor de wat kleinere personenauto’s. Het accent van deze serie ligt op brandstofbesparing en een langere levensduur.
Continental PremiumContact zijn allround autobanden voor personenwagens; van compact modellen tot grotere sedans. Deze Conti’s reageren direct op stuurcommando’s, hebben een perfecte grip in bochten en zorgen voor een korte remweg op zowel droog als nat asfalt.
Continental CrossContact banden zijn speciaal ontwikkeld voor SUV’s, terreinwagens en bestelwagens. Dankzij hun hoogwaardig profiel leveren deze banden op nagenoeg elk type wegdek uitzonderlijke prestaties.
Continental SportContact banden functioneren uitstekend op sportauto’s en sportieve auto’s. Ook bij hoge snelheden en andere extreme condities zorgen de banden voor stuurprecisie, een optimale wegligging en excellent remgedrag.
Continental VanContact banden zijn berekend op extra gewicht. Met deze Conti’s behouden beladen bestelauto’s en passagiersbusjes hun wegligging, remweg en veilig stuurgedrag.

Binnen elke serie biedt Continental banden met verschillende specificaties. Zo vindt je bijvoorbeeld in de PremiumContact serie Continental PremiumContact 2, 3, 4, en 5 autobanden en Conti PremiumContact E en SSR uitvoeringen voor luxere modellen auto's. Je kunt de keuze volledig afstemmen op het model voertuig dat je hebt, het aantal kilometers die je jaarlijks aflegt en je rijstijl. Voor een aantal categorieën produceert Continental Run-flat banden.

Continental zomerbanden en Continental winterbanden

Continental biedt een ruim assortiment banden die ontworpen zijn voor zomerse en winterse wegcondities. De voornaamste verschillen tussen Conti zomerbanden en winterbanden zitten in de opbouw van het profiel en de samenstelling van het rubber. De fabrikant uit Hannover investeert ontzettend veel in research en development om autobanden steeds geschikter te maken voor wisselende weersomstandigheden in zowel de zomer als de winter. Zo kun je voor elk seizoen de beste Continental banden vinden voor je personenauto, sportauto, SUV en busje.

Onze merken