Home Merken Goodyear

Goodyear

Goodyear ontwikkelde de OptiGrip en UltraGrip-banden, bekend omwille van hun korte remafstand.

Goodyear

Goodyear werd genaamd naar de uitvinder van gevulkaniseerd rubber, Charles Goodyear. 

Al sinds zijn ontstaan in de 19de eeuw ligt Goodyear aan de oorsprong van alle belangrijke innovaties in de sector. Zo ontwikkelde het de OptiGrip en UltraGrip-banden, bekend omwille van hun korte remafstand. Goodyear won dan ook al heel wat testen afgelopen jaren, uitgevoerd door verschillende onafhankelijke Europese tijdschriften.

Goodyear gaat er dan ook prat op dat ze elk nieuw banden ontwerp testen op meer dan 50 prestatiecriteria, waaronder de belangrijkste zijn : 

  • Handling en remvermogen op nat en droog wegdek
  • Duurzaamheid
  • Grip in bochten
  • Brandstofverbruik
  • Geluid
  • Aquaplaning

En die ingenieuze kwaliteit vinden we terug in het hele Goodyear-gamma, zomer, winter en vierseizoensbanden.

Zomerbanden zijn speciaal ontworpen voor het zachtere weer en presteren best boven een temperatuur van 7°C, enkele voorbeelden uit hun gamma zijn de Goodyear eEficientGrip en de Eagle FI.

Winterbanden, waaronder de Goodyear Ultra Grip 9 en de Ultragrip Performance zijn dan weer geoptimaliseerd om beter te presteren in het koudere weer waarbij hun profiel zo ontworpen is dat het de grip en remvermogen op sneeuw en ijs verbetert.

Met een all-seasonsband zoals de Vector 4Seasons en de Cargo Vector 2 kan je de meest uiteenlopende weersomstandigheden het hoofd bieden.


Onze merken