Home Merken Hankook

Hankook

Hankook investeert sterk in research en is daardoor een van de meest vooruitstrevende bandenfabrikanten.

Hankook

Hankook werd reeds in 1941 opgericht in Zuid-Korea en heeft een geleidelijke groei gekend doorheen de jaren om vanaf de jaren 1990 sterk te investeren in infrastructuur en productiecapaciteit. Hierdoor konden zijn verder groeien en ook grip krijgen op de overzeese markten en China.

Ondertussen produceren zij ook reeds in Hongarije en vinden zij het belangrijk in hun strategie verder te kijken dan de basis mobiliteit, maar willen zij de bestuurders van de beste "Driving emotion" ervaring te laten genieten via Hankook banden. Veiligheid en rijcomfort via technologie is  hun uitgangspunt.

Banden van het Zuid-Koreaanse Hankook hebben een uitstekende reputatie op het vlak van duurzaamheid en betrouwbaarheid. En dit in alle omstandigheden: droog, nat, besneeuwd wegdek. Hankook investeert sterk in research en is daardoor een van de meest vooruitstrevende bandenfabrikanten. 

Daardoor won het bedrijf al snel het vertrouwen van onder meer Hyundai, KIA, Mercedes en Volkswagen. 

Hankook heeft een gamma ontworpen voor elk seizoen,  in de winterbanden vinden we  Winter I*cept banden terug, met geoptimaliseerd profiel om uitstekend te presteren op sneeuw.

In de reeks zomerbanden zijn het vooral de Ventus banden met de Ventus Prime, Ventus V12 Evo en de Ventus S1 Evo die een perfecte balans creëren tussen prestaties en veiligheid.

Voor wie liever niet wisselt, maar gans het jaar door met dezelfde banden rijdt is er de Hankook Kinergy 4S en de Optimo 4S die je veilig doorheen alle seizoenen loodst.

Onze merken