Home Merken Michelin

Michelin

Een Michelin-band staat bekend om zijn goede wegligging, duurzaamheid en veiligheid – altijd en overal.

Michelin

Het kiezen van de juiste banden voor je auto is niet eenvoudig. Het aanbod is gigantisch en door de bomen zie je soms het bos niet meer. Wie voor Michelin kiest, zit altijd goed. De producent van wereldwijd miljoenen banden staat voor grip en veiligheid, onder alle omstandigheden.
Niets voor niets werden de banden van Michelin de afgelopen jaren tientallen keren onderscheiden.
 

Familiebedrijf
Michelin heeft een ruim marktaandeel en geldt als een van de grootste bandenproducenten ter wereld. Jaarlijks worden zo’n 170 miljoen banden geproduceerd en bij Michelin werken meer dan honderdduizend mensen. Michelin is een echt familiebedrijf dat in 1889 werd opgericht. Drie jaar later werd de eerste verwisselbare fietsband geproduceerd en later ontwikkelde Michelin ook – samen met Renault- luchtbanden voor de metro. Het is tekenend voor Michelin, een bedrijf met traditie maar ook een onderneming die elke dag bezig is met innoveren en op zoek is naar verbeteringen, naar perfectie.


Veilig en duurzaam

Wie op banden van het Franse merk Michelin rijdt, rijdt op veilige, duurzame en brandstof besparende banden. Al decennia lang staan de banden te boek als kwaliteitsbanden die bovendien lang mee gaan. Bovendien zijn de banden betrouwbaar en kun je ook onder extreme omstandigheden op de betrouwbare banden van Michelin rekenen en vestigde het merk haar naam in de racesport. 

Slijtvastheid

Met de Alpin A4 ontwikkelde Michelin onlangs nog een alom bewierookte winterband met een bijzonder hoge slijtvastheid en een zeer goede grip. Het is slechts een van de meer dan 3500 (!) modellen die Michel door de jaren heen ontwikkelde. En die ontwikkeling staat nooit stil. Telkens weer weet Michelin een band te ontwikkelen die wéér duurzamer en veiliger is. En bovendien: de banden van Michelin passen op elke velg. Uiteraard heeft Michelin ook de beste zomerbanden, all-seasons banden en runflat banden beschikbaar. Michelin levert maatwerk en levert de perfecte band voor elk voertuig. 


Veiligheid
Wie een Michelin band koopt, die kiest nadrukkelijk voor veiligheid en mobiliteit in de winter en voor meer controle. Die kiest voor een altijd veilige band, nieuw of versleten. Michelin staat uiteraard ook voor veiligheid op een droog en nat wegdek en ook de prima remprestaties gecombineerd met de zuinigheid spreken boekdelen. Ook de best mogelijke grip en de lange levensduur spreekt de consument aan. Net voor niets heeft Michelin vanaf 2015 meer dan 25 awards en prijzen gekregen.


Onze merken