Home Merken Pirelli

Pirelli

Mede door het zuiderse klimaat in Italië heeft Pirelli een unieke expertise opgebouwd op het vlak van zomerbanden.

Pirelli

Het Italiaanse Pirelli, opgericht in 1872, is een absolute wereldspeler. Veilig weggedrag, comfort en zuinigheid staan centraal in het ontwikkelen van banden.

Pirelli is vooral specialist in het high-end segment en focust zich op technische innovaties en high-performance technologie.

Als echte Italianen weten ze als geen ander techniek met esthetiek te combineren. Mede door het zuiderse klimaat in Italië heeft Pirelli een unieke expertise opgebouwd op het vlak van zomerbanden. En met hun ‘Green Climate’-beleid streeft het bedrijf naar een ecologisch verantwoorde productie. Het is dan ook geen toeval dat vele merken waaronder Ford, Fiat en Mercedes hun wagens standaard uitrusten met Pirelli-banden. 

Pirelli staat echter niet alleen sterk in de zomerbanden, maar heeft een uitgebreid gamma aan zowel zomer, winter als All-season banden.

Met de P Zero, de Cinturato P7 en de Cinturato P7 "blue" die zich focust op groene prestaties zoals laag geluid en aangenaam rijcomfort scoort Pirelli uitermate goed in dit segment.

In de winterbandenmarkt profileren zij zich met de Pirelli Cinturato, de Winter Sottozero, de Pirelli Scorpion winter. Voor de bestelwagens is de Carrier winter de ideale band met een hoog kilometerrendement, waarbij veiligheid gegarandeerd wordt in moeilijke omstandigheden.

De Scorpion Verde all-season en de Pirelli Cinturato all-season blinken dan weer uit door hun evenwichtige prestaties in alle weersomstandigheden. Ook hier is er weer extra aandacht voor de professionele chauffeur met de Carrier All Season die prima prestaties levert op vlak van tractie en remmen op besneeuwd en nat wegdek.Onze merken