Home Merken Uniroyal

Uniroyal

Al sinds 1969 is het Amerikaanse Uniroyal dé specialist op het vlak van regenbanden.

Uniroyal

De band met het rode parapluutje is wereldberoemd. Al sinds 1969 is het Amerikaanse Uniroyal dé specialist op het vlak van regenbanden. Dankzij hun unieke profiel en samenstelling garanderen Uniroyal-banden korte en veilige remwegen op een nat wegdek.

 Een must in landen met wisselvallig weer, zoals België. 

Uniroyal, over veiligheid gesproken
Veiligheid is met toegankelijkheid, technologie en optimisme een zeer belangrijke pijler waarop bandenproducent Uniroyal drijft. Veiligheid onder alle omstandigheden, hoe nat of droog dan ook. Uniroyal geldt als dé expert op het gebied van de regenband en blijft telkens weer innoveren en ontwikkelen. Een altijd veilige band, onder welke extreme omstandigheid dan ook. Dát is waar Uniroyal al jarenlang en met succes naar streeft.

V-profiel
Technologie en innovatie in combinatie met banden. Uniroyal dus. Uniroyal is altijd vernieuwend bezig geweest en was bijvoorbeeld de eerste fabrikant die, om vooral slippen te voorkomen, de profielen met de inmiddels bekende zigzagpatronen invoerde. Ook was het voorloper op het gebied van de directionele V-profiel. Openheid, inspiratie en creativiteit leidde ook al tot de alom gerespecteerde Shark Skin Technology, een ook al zeer bijzondere techniek om weerstand te reduceren en ‘afgekeken’ van de haaien.

Behoud van grip
Uniroyal staat ook en vooral voor veiligheid. Met een onuitputtelijke enorme kennis over natte en winterse omstandigheden én expertise over zaken als waterafvoer, aquaplaning, tractie en zeker ook het behoud van grip werd de perfecte band voor natte en winterse omstandigheden gefabriceerd. Niet voor niets stond Uniroyal aanvankelijk vooral te boek als maker van racebanden. Een overigens meer dan voortreffelijk vertrekpunt richting de absolute top in regen-, winter en zomerbanden voor alle hedendaagse vierwielers. 

Begrijpen
Uniroyal wil dat de klant de zo typische Uniroyal producten echt leert kennen en begrijpen. De klant krijgt dan ook al vanaf de start van het bedrijf alle relevante productinformatie, zonder overigens te overdrijven. Bij Uniroyal weten ze namelijk heel goed wat de klant wel en niet wil en moet weten. 

Rijden wordt een genot
Uniroyal is allesbehalve vies van regen. Integendeel zelfs. Dat geldt ook voor sneeuw en zelfs voor de zo gehate smeltende sneeuw. Voor veel mensen redenen om niet te rijden, voor Uniroyal hebben genoemde omstandigheden nooit enig obstakel gevormd. Met Uniroyal banden wordt zelfs rijden onder deze omstandigheden een genot. Het moet in de visie van de bandenproducent juist leuk zijn om door zoveel mogelijk plassen te rijden, zonder met angst en beven het stuur van de auto te hanteren. Uniroyal staat voor de optimale grip, juist in water en sneeuw. En het is nooit goed wat Uniroyal betreft, steeds weer kan en moet het beter. Uniroyal geeft je nog dat échte, veilige gevoel. 

Informatievoorziening
Stilzitten is er niet bij. Uniroyal streeft een continu proces van verbetering na. Om zo ook het rijplezier te vergroten, net zoals het staat voor optimale informatievoorziening. Termen als ‘let op uw snelheid’, ‘houd afstand’, ‘schakel de dimlichten in’ en ‘voorkom condens middels de airco’ zijn veelgehoorde en welgemeende kreten binnen alle geledingen van Uniroyal, net zoals iedereen altijd maar weer op het hart gedrukt wordt niet op de rem te trappen mocht je met aquaplaning te maken krijgen.

Het zegt alles over Uniroyal, dat behalve topbanden ook hoogwaardige kennis aan de klant wil overdragen. Over een missie gesproken.

Onze merken