Home Acties en nieuws VAB-bandengarantie

Gratis bandengarantie, pechverhelping inbegrepen!

De VAB-bandengarantie heeft als doelstelling om bovenop de wettelijke garantie een extra bescherming te bieden in geval van onopzettelijke schade aan banden. Pechverhelping inclusief!

VAB-Banden - Bandengarantie

... en die niet kan hersteld worden. Deze bescherming geldt exclusief voor banden die per paar (= 2 identieke) aangekocht werden bij VAB-Banden Peeters.

Partijen?

Wie biedt deze garantie aan?

VAB-Banden-Peeters nv, met maatschappelijke zetel te Pastoor Coplaan 100, 2070 Zwijndrecht, ondernemingsnummer BE0 459 070 118. De Pechverhelping waarvan verder sprake wordt uitgevoerd door VAB nv, Pastoor Coplaan 100 te 2070 Zwijndrecht.

Wie geniet van de bandengarantie?

 • De fysieke persoon (in zijn hoedanigheid van consument) met domicilie in België en eigenaar van de banden aangekocht bij VAB-Banden Peeters nv. (leasingmaatschappijen zijn uitgesloten).
 • Voor de banden die nieuw en per paar werden aangekocht bij VAB-Banden Peeters nv., voor een voertuig of aanhangwagen met een MTM van 3.5 ton en waarvan de bandengarantie vermeld staat op de betreffende aankoopfactuur.
 • Eén zelfde voertuig kan maximaal 1 keer per jaar aanspraak maken op de VAB-bandengarantie.

Geldigheidsperiode?

De bandengarantie gaat automatisch van start vanaf de eerste montage door VAB-Banden Peeters van het nieuw aangekochte paar banden. De garantie heeft een geldigheid van 12 opeenvolgende maanden. 

Waaruit bestaat de bandengarantie?

 1. Pechverhelping bij een lekke band
  • Plaatselijke pechverhelping, 24 uur op 24 enkel in België, enkel voor een lekke band. Pechverhelping voor andere problemen alsook banden die niet onder deze garantie vallen, kan enkel mits het voorafgaandelijk betalen van het VAB-lidmaatschap.
  • Slepen: in geval de immobiliteit ten gevolge van een lekke band niet door de VAB-wegenwachter kan opgelost worden, heeft men recht op één gratis sleep naar de dichtstbijzijnde vestiging van VAB-Banden-Peeters of steunpunt van de VAB-Pechbijstand.
  • Voertuigen met verlaagde ophanging en/of spoilers worden uitgesloten van de dienstverlening slepen. Inzittenden worden naar de dichtsbijzijnde plaats gebracht van waaruit zij hun verplaatsing met andere middelen kunnen verderzetten. Over de specifieke wijze van vervoer wordt beslist door VAB nv.
 2. Tussenkomst bij de vervanging van de beschadigde band.
 3. Bij elke volledige of gedeeltelijke beschadiging van de band ten gevolge van een externe oorzaak (spijker of enig ander object, ongeval,…)
  en waardoor de band onbruikbaar en onherstelbaar is geworden, komt VAB-Bandengarantie tussenin de kostprijs van een nieuwe band. De tussenkomst bedraagt 70% van de kostprijs van de beschadigde band.

  De tussenkomst geschiedt onder de vorm van een verrekening bij de aankoop van een nieuwe band. De tussenkomst is niet terugbetaalbaar in geld. De nieuwe band moet aangekocht worden bij een vestiging van VAB-Banden-Peeters en de beschadigde band moet ingeleverd worden in een vestiging van VAB-Banden-Peeters.

  Indien de vervanging van de band wettelijk vereist dat de tweede band, die op dezelfde as gemonteerd is, ook vervangen wordt, dan wordt voor deze band een tussenkomst voorzien volgens dezelfde berekeningswijze. Dit evenwel op voorwaarde dat beide banden gemonteerd werden als één set en identiek zijn op vlak van merk, model en dimensie.

 4. Aangifte:
 5. Bij immobiliteit van het voertuig: telefonisch via het nummer van VAB-Pechbijstand, zoals vermeld op de factuur 03/253 60 74). Indien het voertuig nog mobiel is: telefonisch of via mail op respectievelijk het nummer of email-adres van VAB-Banden Peeters zoals vermeld op de factuur 078 22 20 20.

  Wat valt niet onder de garantie?

  • Kosten van demontage en montage van de banden, evenals de kosten voor het balanceren en eventueel uitlijnen van de banden en voor de recyclage van de vervangen banden
  • Velgen
  • Beschadiging van banden tijdens snelheidssporten of tijdens het rijden op niet-verharde wegen.
  • Schade veroorzaakt door het oneigenlijk gebruik of overbelasting van de band
  • Schade die niet onvoorzien is of schade tengevolge van het niet onmiddellijk herstellen van een lek
  • Schade tengevolge van herstellingen aan de band die niet door VAB-Banden-Peeters werden uitgevoerd
  • Schade veroorzaakt door brand, vandalisme, diefstal, een natuurramp of natuurfenomen 
  • Schade veroorzaakt door het langdurig stilstaan van het voertuig
  • Schade aan banden die niet meer de wettelijk vereiste profieldiepte hebben
  • Banden van voertuigen die niet rechtsgeldig in het verkeer zijn gebracht
  • Beschadigde banden die reeds volledig of gedeeltelijk vergoed werden door een verzekering
  • Opzettelijk of bedrieglijk handelen en nalatigheid

Betwisting

In geval van betwisting zijn uitsluitend de rechtbanken van Halle bevoegd.

Privacy
VAB-Banden-Peeters respecteert de privacy van haar klanten. Het verzamelen van persoonlijke gegevens en het gebruik dat VAB-Banden-Peeters van deze gegevens maakt, is in overeenstemming met de Wet van 8 december 1992 op de Bescherming van de Persoonlijke Levenssfeer. In geval van aansluiting worden deze persoonsgegevens opgeslagen in een gegevensbestand. Eigenaar van dit bestand is VAB-Banden-Peeters. Deze gegevens worden gebruikt om te voldoen aan de vragen van klanten, om hen op de hoogte te houden van activiteiten, alsook voor marketingdoeleinden, zoals het aanbieden van diensten of producten, en promoties bij VAB-Banden Peeters en partners, het beheer van het klantenbestand, (direct) marketing, public relations en activiteiten als tussenpersoon.
Zij kunnen worden meegedeeld aan de contractueel met VAB-Banden-Peeters verbonden organisaties. Eenieder heeft een recht van mededeling, inzage, toegang en verbetering van zijn persoonlijke gegevens. Daartoe volstaat het een vestiging van VAB-Banden-Peeters te bezoeken en zich behoorlijk te identificeren.


Maak een afspraak bij VAB-Banden

Vanaf 01/01/2023 heeft ‘Banden Peeters BV’ de centrales van Dilbeek, Overijse en De Pinte (Gent) overgenomen.
De VAB-Bandencentrale in Lier blijft in handen van VAB, hier blijven we je uiteraard van dienst met dezelfde kwalitatieve service die je van ons gewend bent.

 

Contacteer ons op info@vabbanden.be of bel naar 03 489 11 90 voor een afspraak.

Onze centrale is gesloten op zon- en feestdagen.

Lier - Lubaco


Liersesteenweg 174
2520 Ranst - 034891190

Ma–Vr
09u00 – 12u00
13u00  18u00

Za
09u00 – 13u00

 

Maak een afspraak bij één van onze partner-centrales van Banden-Peeters

Contacteer onze partner-centrales via onderstaande gegevens voor een afspraak.

 

Dilbeek


Ninoofse steenweg 633
1700 Dilbeek - 025690156
dilbeek@bandenpeeters.be

Overijse


Brusselsesteenweg 345
3090 Overijse - 026579358
overijse@bandenpeeters.be

De Pinte (Gent)


Grote steenweg 11/A
9840  De Pinte - 092201501
depinte@bandenpeeters.be

 

Onze merken