Home VAB-Service

Op reis met je wegenvignet en Bip&Go!

Vignetten en Bip&Go badges zijn verkrijgbaar via de VAB-Webshop.

wegenvignet

Wegenvignet Oostenrijk

Voor het gebruik van de wegen in Oostenrijk moet je een vignet aankopen. VAB biedt je de kans om jouw vignet voor een kleine meerprijs op voorhand aan te schaffen. Voor aanhangwagens en caravans heb je geen extra vignet nodig. Een vervallen vignet moet je van de voorruit verwijderen, anders riskeer je een boete.

Met dit vignet moet je op sommige snelwegen nog steeds tol betalen.
Voertuigen van meer dan 3.5 ton HTG kunnen het vignet niet gebruiken, maar moeten gebruik maken van een GO-BOX. Hierover lees je meer bij de verkeersinfo van Oostenrijk.

Wegenvignet Zwitserland

In Zwitserland moet je een wegenvignet bezitten om van de snelwegen gebruik te mogen maken. VAB biedt je de kans om jouw vignet voor een kleine meerprijs op voorhand aan te schaffen. Alle passen, tunnels en bruggen die zich op het snelwegennet bevinden* zijn in het vignet inbegrepen. Het vignet is ook geldig voor motorhomes tot 3.5 ton. Motorhomes van meer dan 3.5 ton moeten niet alleen betalen voor de snelwegen, maar simpelweg voor het gebruik van de wegen in Zwitserland. Die formaliteiten moet je aan de grens regelen.
*De Grand Saint Bernhard-tunnel is niet in het vignet inbegrepen.
Nieuwe vignetten zijn elk jaar vanaf december te verkrijgen. Deze zijn 14 maanden geldig. Vignetten aangekocht in december 2020 zijn dus geldig tot eind januari 2022. 

Bip&Go

De Bip&Go badge is een elektronische tolbetalingsbadge die je op alle Franse, Spaanse, Portugese en Italiaanse autosnelwegen kan gebruiken. Je rijdt er vlot mee door de voorbehouden tolpoorten. De betaling van het tolgeld gebeurt achteraf.

Hoe werkt het?
Naast de aankoop van de badge betaal je een vaste gebruikskost per maand: € 1,70 in Frankrijk, € 2,50 in Spanje en Portugal en € 2,50 in Italië, dit enkel in de maanden waarin je de badge gebruikt. Op het einde van de maanden waarin je de badge gebruikt ontvang je een elektronische factuur, met een detail van de afgelegde trajecten. Je moet de badge wel minstens 1 keer per jaar gebruiken, anders wordt er een kost van 10 euro aangerekend voor niet-gebruik.

Jouw voordeel
VAB is de Belgische partner van Bip&Go en kan de badges voordeliger aan zijn klanten aanbieden. Kies je om de badge thuis te laten leveren, dan betaal je € 10 extra, de ophaling in een VAB-ophaalpunt is gratis. Leveringspunten vind je in Zwijndrecht, De Pinte, Dilbeek en Overijse en Lier (bestel wel eerst jouw badge online). 

Belangrijk: De Bip&Go-badge wordt verkocht door de Franse vennootschap sanef/sapn (hierna Bip&Go), ingeschreven in het handelsregister van Nanterre onder nummer B 632 050 019 / B 632 054 029, met hoofdkantoor te Le Crossing, 30, boulevard Gallieni, 92130 Issy les Moulineaux. VAB is in deze niet de eindverkoper, doch louter een distributiekanaal. De algemene gebruiksvoorwaarden van Bip&Go kan je raadplegen via deze link.

Hoe bestel je een vignet of Bip&Go-badge?

De vignetten kunnen online besteld worden, en vervolgens thuis geleverd worden. Bip&Go-badges kunnen online besteld en dan geleverd worden, of ze kunnen ook afgehaald worden in een van de bandencentrales. Tijdens de registratie voor een Bip&Go-badge dien je o.a. een geldig e-mailadres, je rekeningnummer en gsm-nummer achter te laten. 


Kies je leveringswijze:
Verzenden naar je thuisadres:
De badge wordt binnen de 10 dagen verzonden naar je thuisadres. Als VAB-lid betaal je € 20 euro, als niet VAB-lid € 23 euro (incl. verzendkosten). Je wordt door Bip&Go via e-mail op de hoogte gebracht over de exacte leveringstermijn. De betaling van het tolgeld gebeurt automatisch via een domiciliëring.

Ophalen in een VAB-ophaalpunt: Je kan de badge onmiddellijk na je online bestelling gaan ophalen bij één van onze VAB-Bandencentrales zonder afspraak. Breng zeker de bevestigingsmail en de identiteitskaart van de besteller mee.

Onze merken