Je kent het wel Even weg, fiets weg!

Bereken je premie

VAB beschermt je fiets tegen diefstal, schade en pech

VAB-Fietsverzekering (risico gedekt door KBC)

Is je fiets plots verdwenen of zwaar beschadigd? Of pech onderweg? Geen zorgen: met onze fietsverzekering ben je beschermd en kan je meteen weer gerust op weg.

  • Voor elektrische (tot 25km/u) en stadsfietsen, tot 6 maanden na aankoop.
  • Max. te verzekeren waarde: tot € 2.000 voor een stadsfiets en tot € 10.000 voor een e-bike.
  • We vergoeden de kosten bij diefstal van je fiets.
  • Onverwachte beschadiging waardoor je fiets onbruikbaar is, betalen we terug.
  • Indien nodig helpen we je weer op weg of brengen je naar huis.
  • Je bent zeker van complete pechbijstand voor je gewaarborgde fiets. 24/7, in de hele Benelux en vanaf 1 km van je woonplaats.
  • Wat is niet verzekerd?

Bereken je premie

Type fiets Fietsbijstand (€ 31 per jaar)

/ jaar

Gerust eropuit met je nieuwe fiets

Fiets
verzekering

Bescherming tegen diefstal en beschadiging

Fietsverzekering
+
Fietsbijstand

Bescherming tegen diefstal en beschadiging
+
Complete pechbijstand in de Benelux

Welkom bij de club!

Met je fietsverzekering ben je automatisch ook lid van de VAB-Club. Dat betekent: een jaar lang tips, advies, toffe aanbiedingen en unieke kortingen.

Abonnement maandelijks
VAB-Magazine

GRATIS

Je krijgt het VAB-Magazine 11 keer gratis in je bus. Het staat boordevol info en inspiratie rond rijden, reizen én relaxen.

Goedkoper
shoppen

-5%

Kies je kleding, fiets- en kampeeruitrusting met 5% korting uit het volledige assortiment bij A.S. Adventure.

Beter zeker! Elke dag worden in België 100 fietsdiefstallen aangegeven. Als trotse eigenaar van een mooie nieuwe fiets, ben je dus beter zeker. En dat kan met je VAB-Fietsverzekering!Wat is niet verzekerd?


De VAB-Fietsverzekering komt niet tussen voor schade die je zelf hebt aangebracht, schade die onder de garantie van de fiets valt, schade bij verhuur van de fiets, schade die geen invloed heeft op het gebruik van de fiets, normale slijtage, schade door verkleuring, reiniging of herstelling. Voor een volledig overzicht zie onze algemene voorwaarden VAB-Fietsverzekering.

Opgelet, om dekking te genieten in geval van diefstal ben je verplicht je fiets te beveiligingen met een ART-goedgekeurd fietsslot (cat. 2 of hoger) of een Sold Secure Bicycle slot, type Gold/Silver. Voorkomen is beter dan genezen. Dergelijke sloten zijn o.a. te koop in de betere fietshandel of kan je aanschaffen via onze webshop.

Fietsbijstand inclusief!

Met fietsbijstand ben je zeker van complete pechbijstand, voor je verzekerde fiets.
24/7, in de hele Benelux en vanaf 1 km van je woonplaats.

Welke fietspech je ook hebt, onze wegenwachters proberen het probleem steeds snel, zorgvuldig én ter plaatse op te lossen.

Deze problemen herstellen zij het meest: lekke band, kapotte ketting of pedaal, elektrische batterij of motor, remmen, kader of ongeval.

Wil je enkel
een fietsbijstand?

Schrijf je nu in voor de VAB-Fietsverzekering

Jouw gegevens

Welke waarborgen wens je af te sluiten?

Type fiets
Fietsbijstand

/ jaar

De VAB-Fietsverzekering is een zaakschadeverzekering, te onderscheiden van de VAB-Fietsbijstand die een pechverhelpingscontract is. Beide producten hebben een looptijd van 12 maanden. Het Belgisch recht is van toepassing.

Het verzekeringsrisico voor de VAB-Fietsverzekering wordt ondergebracht bij KBC Verzekeringen, NV (maatschappelijke zetel in België, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, BE 0403.552.563, toegelaten voor alle takken onder de code 0014).

Voor een klacht over de VAB-Fietsverzekering kan u zich in eerste instantie wenden tot de VAB-klachtendienst (klachtenbehandeling@vab.be of 03 253 61 40), maar ook tot KBC-Klachtenmanagement (klachten@kbc.be of 0800 620 84 - gratis) of de Ombudsman van de Verzekeringen (info@ombudsman.as). U heeft steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden voor een Belgische rechtbank.