Covid-19 coronavirus: veelgestelde vragen

Door het coronavirus en bijhorende maatregelen heb je ongetwijfeld heel wat vragen over je reizen en VAB-verzekeringen. We geven antwoord op de meestgestelde vragen.

De antwoorden zijn gebaseerd op onze actuele algemene voorwaarden.


Reizen is mogelijk… maar onder voorwaarden.

Er zijn echter verschillende reisvoorwaarden per land, dus check volgende zaken goed voor je boekt en/of vertrekt: Elke Belg die meer dan 48u op reis is in het buitenland moet vanaf 1 augustus binnen de 48u voordat hij weer aankomt in België verplicht een formulier invullen. Heb je nog verdere vragen over dit formulier dan kun je hier klikken.

Hou dus rekening met mogelijke beperkingen op je reistraject of in het land van bestemming.

We hebben alvast een handig overzicht uitgewerkt om de geldende reisvoorwaarden per land samen te vatten. Voor meer gedetailleerde informatie kun je altijd terecht bij het Belgisch ministerie van Buitenlandse Zaken. Check dit zeker nog een keer voor je vertrekt. Voor vertrek registreer je je best ook op travellersonline.diplomatie.be.


Wanneer kun je een beroep doen op je VAB-Reisbijstand of VAB-Annulatieverzekering?

Je kunt op heel veel verschillende vlakken negatieve gevolgen ondervinden van het coronavirus en bijhorende maatregelen.

Zorg er in ieder geval voor dat je al deze maatregelen goed kent en toepast om je eigen gezondheid en die van anderen te respecteren.

Een eenvoudig overzicht geven van wat er gewaarborgd of niet gewaarborgd is, is dus zeer moeilijk. We kunnen je alvast wel enkele vuistregels meegeven om je een indicatie te geven.

  • Meer info over wat wel en niet gewaarborgd is

Hou rekening met mogelijke hinder voor onze dienstverlening als je op reis vertrekt

De uitzonderlijke omstandigheden van de wereldwijde coronacrisis hebben ook een invloed op onze dienstverlening. Dit zowel in binnen- als in buitenland. We doen er alles aan om klanten met pech zo goed en zo snel mogelijk verder te helpen.

Toch kan het gebeuren dat technische en/of medische bijstand vertraging oploopt, onmogelijk gemaakt of zelfs geweigerd wordt door de lokale instanties en partners.

Alvast bedankt voor je begrip. Bij vragen kun je contact opnemen met onze klantenservice.

VAB-Annulatieverzekering (incl. reisonderbreking)

VAB-Annulatieverzekering in eigen land

VAB-Reisbijstand

VAB blijft voor je klaarstaan, maar we vragen je om samen met ons de nodige maatregelen te respecteren

We staan nog steeds voor jou klaar en zullen jou maximaal ontzorgen met al onze dienstverleningen. Daarbij zijn de gezondheid en veiligheid van onze klanten en onze medewerkers onze hoogste prioriteit en volgen we voortdurend op hoe deze gegarandeerd kunnen blijven, met respect voor de regels die we opgelegd krijgen door de overheid. We hanteren in al onze diensten enkele algemene veiligheidsmaatregelen, deze vind je op deze pagina.

Maatregelen bij VAB