Druktekalender

Ga je met de wagen naar het buitenland (op vakantie) en ben je benieuwd wat de drukke dagen (zwarte zaterdagen) op de wegen zijn? Je kan tijdens de zomer hier een druktekalender raadplegen.

 

Druktekalenders zomerperiode 2023

België

De Belgische wegen worden tijdens de zomer vaak wat rustiger, behalve op de dagen wanneer veel mensen op vakantie vertrekken of terugkomen. Vertrek jij deze zomer ook met de auto op reis? Probeer dan het weekend te vermijden, of bekijk de druktekalender om een geïnformeerde keuze te maken.

Druktekalender raadplegen

 

Duitsland

In Duitsland zien veel chauffeurs graag de witte cirkel met de 5 zwarte strepen, maar op welke dagen mag je je verwachten aan een slakkengangetje op de Autobahn?

Druktekalender raadplegen

 

Frankrijk

De snelwegen van Frankrijk zijn gekend om de kilometerslange files richting het zuiden. Voor de mooie Provence en Côte d’Azur hebben mensen heel wat over! Wil jij liever in de krant lezen wat het nieuwe filerecord is, in plaats van zelf in die recordbrekende file te staan? Kies dan een rustig moment uit met onze druktekalender!

Druktekalender raadplegen

 

Oostenrijk

Rijd je deze zomer naar Oostenrijk of doorkruis je het land richting Oost-Europa? Met deze druktekalender en die van Duitsland kies je het ideale moment, zodat je niet zit te wenen in de file richting Wenen. 

Druktekalender raadplegen

 

Zwitserland

Op Zwitserse wegen kan je van imposante bergen, glitterende meren en andere prachtige uitzichten genieten, maar daarom wil je er nog niet in de file voor gaan staan. Op enkele plaatsen in Zwitserland kan je bijna altijd file verwachten, zoals aan de Gotthardtunnel, maar reis slim, raadpleeg onze druktekalender en kies een dag waarop de wachttijden beperkt blijven.

Druktekalender raadplegen

 

Italië

Ga jij deze zomer genieten van la dolce vita? Laat een file dan geen donkere wolk over je vakantie werpen en kies met behulp van onze druktekalender een rustig moment om naar Toscane, de Amalfikust of een andere prachtige Italiaanse streek te rijden.

Druktekalender raadplegen

 

Spanje

Met de auto naar Spanje rijden is een heuse onderneming! Raadpleeg niet enkel deze druktekalender, maar ook die van Frankrijk. Dankzij deze combinatie kan je zeker een reismoment vinden om ontspannen op je bestemming aan te komen!

Druktekalender raadplegen

VAB, jouw partner op weg en op reis

Zit je al te dagdromen van je jaarlijkse vakantie aan de zonnige Côte d'Azur of een vakantie in Zwitserland? Of het nu ver weg is of dichtbij, dankzij de wegeninfo & bijstand van VAB kan jij zonder zorgen aan jouw reis beginnen.

Vind jouw ideale formule