Vertrek zorgeloos op reis

Een ongeval op vakantie? Problemen met je voertuig onderweg? Onverwachts ziek? Bagage gestolen? Met een reisverzekering van VAB hoef je je daarover geen zorgen te maken en ben je verzekerd voor schade op reis. Of het nu gaat om die grote reis waar je al maanden naar uitkijkt, die citytrip met vrienden of een overnachting met je gezin in het binnen- of buitenland: dankzij de VAB-Reisbijstand-formules ben je altijd goed beschermd, wat er ook gebeurt.


Op deze pagina

 

Reizen zonder risico's

Reizen staat synoniem voor deugddoende ontspanning en een onbezorgde tijd. Helaas kunnen er heel wat onaangename verrassingen roet in het eten gooien; zoals annulatie, medische kosten of problemen onderweg. Of je nu kiest voor een avontuurlijke reis of een zorgeloze strandvakantie, een bestemming dichtbij of verder weg: je neemt liever geen risico’s. Wat er ook gebeurt… met een VAB reisverzekering geniet je van volle gemoedsrust en hoef je je geen zorgen te maken over de financiële gevolgen als er je iets overkomt.

Ontdek onze reisverzekeringen!

 

Je staat er nooit alleen voor

Loopt er eens iets (ernstig) mis op reis, dan sta je er bij ons niet alleen voor. Want met een VAB-Reisbijstand ben je beschermd tot in de verste uithoeken van de wereld. Je kan ons dag en nacht, 24 op 7, bereiken. Onze professionele medewerkers en partners staan voor je klaar met hulp en advies.

Ontdek onze reisverzekeringen!

 

Bescherm jezelf en je gezin

Ook op vakantie heb je wel eens tegenslag. Gelukkig kan je de financiële gevolgen daarvan beperken met een reisverzekering. We zetten ze even op een rij waarbij we je bescherming bieden:

 • Medische kosten en noodtransport bij ziekte of een ongeluk op reis

  Breek je een been tijdens het hiken? Loop je een tropische ziekte op? Heb je een ongeval in het buitenland? Het kan je allemaal overkomen. Neem geen risico's voor jezelf of je gezin. Heb je een VAB-Reisbijstandsverzekering, dan krijg je medische kosten tot maar liefst € 1.000.000 terugbetaald. Moet je gerepatrieerd worden in functie van je medische toestand? Dan regelen wij alles, ook de medische nazorg in België tot € 6.200.

 • Opsporings- en reddingsacties in het buitenland

  Stel, je gaat varen op de Middellandse Zee maar je krijgt pech en dobbert hulpeloos rond. Of je verdwaalt tijdens een wandeling in de Zwitserse bossen. Of je komt vast te zitten in de sneeuw op een berg in Noorwegen. Moet je opgespoord of gered worden, dan zijn de kosten voor de hulpdiensten gedekt door je VAB-Reisbijstand. Niet onbelangrijk, want een zoekoperatie opzetten kost al gauw heel veel geld. Heb je geen verzekering? Dan mag je dat bedrag zelf neertellen.

 • Pechbijstand in Europa voor één voertuig

  Vertrek je met je wagen op reis, maar ondervind je technische problemen, een klapband of een ongeluk onderweg. Met een VAB-Bijstandspakket beschermen we jezelf, je gezin én jouw voertuig. We bieden dag en nacht bijstand bij autopech in heel Europa (met uitzondering van Turkije), en dit al vanaf je voordeur. Heb je autopech in België? We slepen je voertuig voor herstelling naar de plek van jouw keuze.

  Autopech in het buitenland? Als het voertuig niet binnen de drie werkdagen hersteld kan worden, zorgen we voor de repatriëring van je voertuig en alle verzekerde inzittenden.

 • Je vakantie vervroegd afbreken of door tegenslag niet kunnen vertrekken

  Laten we ’t alvast eens zijn: er zijn geen leuke redenen om je vakantie af te breken of op voorhand te annuleren. Je kijkt er immers lange tijd naar uit. Maar je plannen kunnen last minute wijzigen. Een ziekte of sterfgeval in de familie, je huis dat zwaar beschadigd raakt door een storm of je tiener die gebuisd is voor wiskunde en zijn of haar herexamen vindt plaats tijdens jullie vakantie. Allemaal geldige redenen om terug te keren naar huis – of thuis te blijven. Wat dan met die geboekte vluchten, hotelkamers …? Geen zorgen. Jij hebt andere zaken aan je hoofd op zo’n moment, dus als je een annulatieverzekering hebt, regelt VAB alles voor jou.

 • Bagage: ik ga op reis en ik neem mee …

  Je favoriete kleding, je fototoestel, je portefeuille of handtas: je koffer bevat ongetwijfeld heel wat waardevolle items. Maar wanneer je op je bestemming uit het vliegtuig stapt, blijkt je bagage spoorloos. Of je bagage wordt gestolen terwijl je op reis bent. Laat dat niet je hele vakantie verpesten. Want met een bagageverzekering is de inhoud van je koffer verzekerd.

 • Ontdek onze reisverzekeringen!

   

  De kleine prijs van complete gemoedsrust

  Een reisverzekering is duur, zeg je? En je spaart je geld natuurlijk liever om op reis aan iets leuks te spenderen. Vergelijk de luttele prijs van een reisverzekering eens met het totaalbedrag dat je aan je vakantie besteedt. Dan besef je dat het prijskaartje voor volledige bescherming én gemoedsrust eigenlijk heel goed meevalt en zelfs gering is.

  Tip: Reis je meerdere keren per jaar, al is het maar voor één dag? Kies dan voor een doorlopende reisverzekering. Zo ben je het hele jaar door beschermd en hoef je niet voor elke reis een nieuwe reisverzekering te regelen. Onze klantenservice adviseert je graag bij je keuze.

   

  Ons aanbod in reisverzekeringen

  De VAB-verzekeringsproducten zijn zaakschadeverzekeringen, en hebben voor jaarpolissen een looptijd van 12 maanden, tijdelijke polissen duurtijd van de reis.  Het Belgisch recht is van toepassing. Voor een offerte kan u terecht op onze website.

  De verzekeringsrisico’s voor de VAB-verzekeringsproducten worden ondergebracht bij KBC Verzekeringen, NV (maatschappelijke zetel in België, Professor Roger Van Overstraetenplein 2, 3000 Leuven, BE 0403.552.563, toegelaten voor alle takken onder de code 0014).

  Voor een klacht over de VAB-producten kan je in eerste instantie wenden tot de VAB-klachtendienst (klachtenbehandeling@vab.be of 03 253 61 40), maar ook tot KBC-Klachtenmanagement (klachten@kbc.be of 0800 620 84 (gratis)) of de Ombudsman van de Verzekeringen (info@ombudsman.as). Je hebt steeds het recht om een gerechtelijke procedure in te leiden voor een Belgische rechtbank.