Vierdaagse Motorstage 2020

Een boeiende en onvergetelijke opleiding.

header motorstage

Goesting om motorinstructeur te worden? Dan is de vierdaagse motorstage zeker iets voor jou. Het is een verplicht deel van de opleiding voor wie motorinstructeur wil worden. De stage komt met een uitgebreid en leerrijk programma. Kortom, dé ideale voorbereiding op de examens van Brevet IV.

De rol van een motorinstructeur

Als instructeur heb je een belangrijke en verantwoordelijke taak bij de vorming van motorrijders. Niet enkel de vlotte bediening van het voertuig en de toepassing van het verkeersreglement moeten worden aangeleerd. Om veilige motorrijders op te leiden moet je als instructeur nog andere zaken nastreven, zoals:

Als instructeur kom je in contact met jeugdige aspirant-motorrijders die vaak avontuur en rijplezier voor ogen hebben, maar niet zozeer veiligheid. Net daarom is het belangrijk om vertrouwen te winnen en de kandidaten behoedzaam leiden.
Doel van de stage: Jij als kandidaat motorinstructeur opleiden tot échte motorinstructeur die leerlingen bij staat tot verantwoord en veilig rijgedrag met een volledige voertuigbeheersing.

 

De volledige opleiding

De vierdaagse stage is slechts een onderdeel van de volledige opleiding om motorinstructeur te worden maar is wel verplicht. Daarbij komt ook nog de algemene wegcode en mechanica waarbij je de keuze hebt om dit te volgen via basisopleiding of zelfstudie. Binnenkort worden er extra opleidingen mechanica gepland. Alle info over de volledige opleiding vind je op https://www.vab.be/nl/rijschool/word-rijlesgever

 

Waar en wanneer?

De vierdaagse motorstage gaat dit jaar door op 22, 23, 29 en 30 augustus op ons oefenterrein in Wilrijk. De goedgevulde dagen lopen telkens van 8u tot 12u en van 12u30 tot 16u30.

 

Programma

Wat staat er zoal op het menu tijdens deze interessante vierdaags?

Daarnaast zijn we benieuwd van wat jij al weet over algemene kennis, technische kennis, de openbare weg en manoeuvres. Ook stomen we je volledig klaar voor een eerste modelles.

 

Hoeveel kost het?

De vierdaagse kost 650 euro als je de opleiding volgt met je eigen motor. Met een motor van de rijschool betaal je 800 euro.

 

Nog vragen?

Twijfel je nog of heb je toch nog vragen, aarzel dan niet om ons te contacteren via mail naar vorming@vabrijschool.be. We staan klaar om jouw mailtje te beantwoorden.

 

Schrijf je nu in!

Helemaal overtuigd en wil je je graag inschrijven voor de vierdaagse motorstage? Download hier het inschrijvingsformulier en stuur het ingevuld naar vorming@vabrijschool.be. Daarna zal je verder gecontacteerd worden met alle verdere info en details.

 

De opleiding kan deels betaald worden met opleidingscheques van de VDAB (https://www.vdab.be/opleidingscheques/werknemers.shtml). Ook kan er betaald worden met de KMO-portefeuille (https://www.vlaio.be/nl/subsidies-financiering/kmo-portefeuille).