Rijbewijs op school

Les én theoretisch examen op school

Via ‘Rijbewijs op school’ kunnen scholen een beroep doen op instructeurs van VAB-Rijschool. Zij komen langs en geven leerlingen van het zesde en/of zevende jaar 8 uur les over verantwoorde mobiliteit. Daarnaast bereiden onze instructeurs hen optimaal voor op het theoretische examen voor Rijbewijs B. Door een samenwerking met GOCA kunnen leerlingen in de deelnemende scholen niet enkel theorielessen volgen, maar ook het examen zelf afleggen. Die scholen kunnen zich dus echt ‘school met rijbewijs’ noemen.

Een grote troef voor elke leerling

‘Rijbewijs op school’ sluit mooi aan op Eindterm 12 binnen het onderwijs. Volgens deze eindterm moeten leerlingen voldoende kennis opdoen om te kunnen slagen voor het theoretische rijexamen categorie B. Ook het sociale aspect speelt mee: een rijbewijs is vandaag een belangrijke voorwaarde om volledig aan onze hedendaagse samenleving te kunnen deelnemen. Zo is het bezit van een rijbewijs vaak een belangrijke troef om werk te vinden.

Onze instructeurs weten hoe ze jongeren de verkeersthema’s het beste kunnen bijbrengen. Ze besteden veel aandacht aan sociale verantwoordelijkheid en geven hen goede raad voor het theoretische examen.

Praktisch


Vraag meer informatie over Rijbewijs op school