Rijlessen in tijden van corona bij VAB-Rijschool. Hoe gaat dat in zijn werk?

header corona contentBij VAB-Rijschool nemen we alle nodige maatregelen om de verspreiding van het coronavirus geen kans te geven. Maak je geen zorgen, alle rijlessen gebeuren op een veilige manier. Benieuwd hoe een rijles er aan toe gaat deze dagen? We nemen je mee in enkele stappen. Zo ben je goed voorbereid en weet je wat je mag verwachten van een corona-proof rijles.

 

laptop boekingsmoduleStap 1: Rijlessen vastleggen 

Je rijlessen vastleggen gebeurt snel en veilig vanuit je kot. Dankzij onze handige online boekingsmodule ben je slechts een paar kliks verwijderd van je rijopleiding. Je kiest uit één van onze pakketten of stelt zelf je ideale rijopleiding samen. Daarna duid je de locatie, planning en rijlesgever aan die voor jou het beste past. Handig toch?

Boek nu je rijlessen

Zit je toch nog met vragen en wil je dit graag met een medewerker overlopen? Geen probleem. Met 76 kantoren in Vlaanderen hebben we altijd wel een rijschool bij jou in de buurt. Bovendien zijn al onze kantoren uitgerust met de nodige voorzieningen om de verspreiding van het virus in te perken. Er zijn plexi-schermen aan elk onthaal en we houden rekening met social distancing en hygiëne

 

 

 Stap 2: Voorbereiding van je rijles 

Klaar voor je eerste rijles? Zorg dat je niet onvoorbereid komt. Een goede voorbereiding is de sleutel tot succes. Let er zeker op dat je zeker volgende zaken meebrengt:

- Je eigen chirurgisch mondmasker
- Je identiteitskaart en eventueel voorlopig rijbewijs
- Je ongetwijfeld uitgebreide kennis van de wegcode

Als je geen eigen chirurgisch mondmasker meebrengt naar je rijles kunnen we deze helaas niet laten doorgaan. Het dragen ervan tijdens de rijles is verplicht vanuit de overheid. Safety First!

 

 

rijles corona ontmoeten

Stap 3: Je rijlesgever/rijlesgeefster ontmoeten 

Je spreekt af met je rijlesgever/rijlesgeefster op de afgesproken locatie. En liefst ook op tijd, zo kan je alles uit je geboekte rijles halen. Zorg dat je je mondmasker al draagt. Bij de ontmoeting geven we geen hand of is er geen andere vorm van fysiek contact.

 

 

 

 

leswagen ontsmettenStap 4: Ontsmetten van de leswagen (en handen) 

Voor je de baan op gaat is het belangrijk om de leswagen eerst te ontsmetten. Je bent ten slotte niet de enigste die die deze wagen gebruikt om te leren rijden. Start eerst met het ontsmetten van je eigen handen, ook de lesgever of lesgeefster zal dit doen. Dan is het de bedoeling dat je zelf de wagen op een correcte manier gaat ontsmetten. Weet je niet goed hoe? Geen paniek. De lesgever of lesgeefster zal je begeleiden doorheen het proces. Elke wagen van de rijschool is voorzien van ontsmettingsspray en papieren doekjes. In elke wagen ligt een fiche waarop staat welke punten en onderdelen er ontsmet moeten worden, zowel in de binnenkant als aan de buitenkant.

 

start rijles coronaStap 5: Start van de rijles 

Mondmaskers? Check! Alles ontsmet? Check! Je veilige en corona-proof rijles kan van start gaan. Zorg dat je je mondmasker gedurende heel de les correct draagt. En voorzichtig op de baan hé!

 

 

Meer info over de heropstart van VAB-Rijschool vind je hier