Opleiding Elektrisch Rijden

Optimaliseer het gebruik en verbruik van een elektrische auto

 

De overgang naar elektrische voertuigen is volop ingezet. Steeds meer vloten worden uitgerust met elektrische wagens. Maar is er voldoende ondersteuning bij die overgang? Aan welke snelheid kan je laden? Welk bereik heeft zo’n wagen en hoe kan je energie besparen? Geen (stekker)stress! Tijdens de opleiding elektrisch rijden willen we jou antwoord bieden op alle mogelijke vragen over elektrisch rijden.

Opleiding of meer info aanvragen
Fotoreeks elektrisch rijden

 

Waarom organiseert VAB-Rijschool opleiding elektrische voertuigen?

Bij VAB ligt de focus op het ontzorgen van onze klanten bij verplaatsingen in binnen -en buitenland. Iedereen kan bij ons terecht met al hun mobiliteitsvragen die we beantwoorden met kwaliteitsvolle oplossingen, opleiding of advies. Door de opmars van elektrische voertuigen merken we dat er veel vragen en onduidelijkheden zijn rond het gebruik ervan. Deze vragen hebben we gebundeld en gevormd tot een interactieve en veelzijdige opleiding.

 

Doel van de opleiding Elektrisch Rijden

Het doel van de EV-opleiding is om kandidaten er zich bewust van te maken wat de voordelen zijn van elektrisch rijden. We willen de bestuurders voldoende tips & tricks meegeven om laad en stekkerstress te voorkomen en om op een zo veilig en milieuvriendelijk mogelijke manier te rijden.

We leren jou om alles uit jouw elektrisch voertuig te halen.

 

Een EV-opleiding voor jou of jouw bedrijf?

Onze opleiding elektrisch rijden is geschikt voor iedereen die zich met een elektrisch (of hybride) voertuig wil verplaatsen. Deze opleiding wordt gegeven voor particulieren, KMO’s, tot grote multinationals. We zijn flexibel en kunnen onze opleiding gemakkelijk aanpassen aan de grootte van jouw groep.

 

Waar worden deze cursussen georganiseerd?

VAB-Rijschool beschikt in elke provincie over een ruim oefenterrein waar deze opleidingen georganiseerd kunnen worden. Beschikt jouw organisatie over voldoende ruimte? Dan komt onze mobiele dienst met veel plezier naar jullie site.

 

Hoe ziet zo’n opleiding elektrisch rijden er uit?

 

  1. Introductie + Kennismaking

    De inleiding gebeurt in de vorm van een groepsdiscussie. We leren elkaar kennen en bespreken de ervaringen die we reeds hebben opgedaan. Op die manier brengen deelnemers thema’s aan waarmee zij in de praktijk reeds geconfronteerd werden. De lesgever zal hierop inpikken als moderator en bijkomend meer uitleg geven bij de betrokken onderwerpen. Op die manier creëren we een onderlinge wisselwerking waardoor een optimale uitwisseling van informatie ontstaat.

     

  2. Samen op weg met de instructeur (nulmeting)

    De nulmeting gaat door op de openbare weg. Dit kan zowel met een wagen van jouw organisatie als met wagens van VAB-Rijschool. (minimum 1 wagen per 3 deelnemers).

    Elke deelnemer legt een vooraf opgesteld parcours af waarbij zal worden gelet op de rijstijl en het gemiddeld verbruik. Achteraf volgt een evaluatie van de afgelegde rit en het verbruik. De rit op de openbare weg duurt ongeveer 20 minuten per kandidaat.

     

  3. Feedback + tips aanpak elektrische voertuigen (rijden en laden)

    Iedere deelnemer krijgt individuele feedback over het gereden traject. Tijdens dit moment geven we tips om het verbruik te laten dalen. Ook hebben we het over de correctie bediening van het voertuig, rem -en stuurtechniek, snelheid en preventief rijgedrag.

    Vervolgens laten we de verkregen tips even bezinken tijdens een groepsgesprek over laden. Hoe pakken we dit aan en welke trucjes bestaan er om je hier geen zorgen meer over te moeten maken?

     

  4. Samen op weg met instructeur – Het nieuwe rijden – Optimalisatie

    We gaan terug de baan op om alle verkregen tips toe te passen. We bekijken opnieuw het verbruik en analyseren het verschil en het beoordelingsformulier wordt overlopen.

     

  5. Evaluatie

    Tijdens het evaluatiemoment wordt de dag overlopen, worden de grootste pijnpunten aangehaald en creëren we een groepsdiscussie gemodereerd door onze instructeur. Tijdens de groepsdiscussie overlopen we de ervaringen van de deelnemers en geven we nog enkele laatste tips.

 

Een opleiding aanvragen of meer info nodig?