Voordelig autodelen met Cambio

Cambio is een professionele organisatie van autodelen: je krijgt een auto ter beschikking op die momenten dat je er werkelijk één nodig hebt. Voor alle duidelijkheid: autodelen is geen carpoolen. Meerdere mensen gebruiken bij beurten de auto, dus niet gelijktijdig maar na elkaar. Je reserveert een auto wanneer je die nodig hebt. In de perioden dat je de auto niet hoeft, kan een ander ermee weg. Cambio is een samenwerking van Taxistop, De Lijn en VAB. Wie klant van cambio wordt, krijgt met zijn chipkaart toegang tot auto's in alle grootste steden (27 in totaal) in België

Hoe werkt autodelen?

Je reserveert telefonisch of via het internet. Dat kan lang op voorhand of op het laatste nippertje. Je legt een auto vast in één van de cambio-steden. Dat kan voor een korte tijd (een uur) of een langere periode (een dag, een week of langer). De wagen haal je af op een speciale gereserveerde parkeerplaats met je chipkaart. Je zet hem daar weer na de rit. Afhalen en terugbrengen kan de klok rond, zeven dagen per week.

Prijs en voordelen voor VAB-leden

Naast het Starttarief, dat ideaal is voor wie minder dan 100 km per maand rijdt, bestaat er een Bonustarief met voordelige gebruikskosten. Voor de meeste gebruikers is dit de meest gunstige oplossing.

  • Je betaalt een eenmalige instapkost: € 35 voor het Starttarief en het Bonustarief. 

  • Je betaalt ook een maandelijks abonnement: € 4 voor het Starttarief en € 8 voor het Bonustarief. 

  • VAB-leden krijgen een korting van € 10 op de eenmalige instapkost voor het Starttarief, of een jaarlijkse, permanente korting van € 15 op het Bonustarief. (*) 

  • Je betaalt een gebruikskost per kilometer en per uur. Tussen 23 u en 7 u zijn de uren gratis en betaal je dus enkel voor de gereden kilometers. De gebruikskost omvat alle kosten, inclusief brandstof (in elke wagen ligt een tankkaart).

Inclusief

Maandelijks ontvang je een gedetailleerde factuur met al je ritten en de prijs per rit. Alle prijzen zijn inclusief brandstof, pechverhelping, omniumverzekering en BTW. Ook het onderhoud en de schoonmaak zijn inbegrepen. Voor wie weinig rijdt, is cambio een voordelig alternatief voor een eigen wagen.

Er zijn nog andere argumenten voor autodelen:

  • Zo heeft cambio in zijn wagenpark steeds recente, en dus de meest milieuvriendelijke en betrouwbare wagens. Je kan kiezen uit verschillende modellen. 

  • Weekend, vakantie, vrije tijd of voor het werk: met cambio heb je altijd de gepaste wagen binnen handbereik. 

  • De grootste troef van autodelen is dat het je mobiliteit vergroot. Het openbaar vervoer kan niet op elk moment je verplaatsingsbehoeften vervullen. Soms heb je toch een (cambio-)wagen nodig. Je wordt dus onafhankelijk en bepaalt zelf wanneer je je verplaatst. 

(*) Gebruik je de wagens vaak of voor langere ritten, dan kan je bovendien kiezen voor het Comforttarief. Ook hier geldt de korting voor VAB-leden. Info op aanvraag.

Meer info

Wie zich wil aansluiten en van het voordeel voor VAB-leden wil profiteren, kan zich richten tot Cambio:

tel. 070/222.292, e-mail: vlaanderen@cambio.be of op de website: www.cambio.be.

Mijn voordeel

  • Korting van € 10 op de eenmalige instapkost voor het Starttarief
  • Of een jaarlijkse, permanente korting van € 15 op het Bonustarief