Win een combiticket voor de OMG! Seven Senses Tour en het Lam Gods Bezoekerscentrum

OMG! Seven Senses Tour

De ‘OMG! Seven Senses Tour’ is een tweeënhalf uur durende wandeling die je door de Gentse binnenstad gidst en inspeelt op alle zintuigen. Het unieke aan deze wandeling is dat alles wat je ervaart een link legt met Jan van Eyck en het Lam Gods. Op de route liggen verschillende stopplaatsen waar een gids de nodige duiding en wist-je-datjes voorziet. Je komt op plekken die anders niet toegankelijk zijn voor het publiek, blijft stilstaan bij hedendaagse straatkunst en loopt langs zaken en ateliers van een groot aantal Gentse Makers. Meer dan 250 van hun Van Eyck-gerelateerde creaties zijn te vinden in de Van Eyckshop. Als kers op de taart maak je ook een boottochtje over de Gentse binnenwateren waar projecties en bijhorende soundtrack zorgen voor een adembenemende ervaring.

 

Lam Gods Bezoekerscentrum

In de Sint-Baafskathedraal, de thuis van het Lam Gods, vind je het gloednieuwe Lam Gods Bezoekerscentrum. In de crypte van de kathedraal reis je met behulp van aangevulde realiteit – je kiest tussen een bril of een tablet – diep in het verleden en ervaar je de bewogen geschiedenis van het Lam Gods en de Gentse kathedraal alsof je er zelf bij was. Als hoogtepunt van de tour kom je oog in oog te staan met het enige echte Lam Gods. Op basis van je eigen kennis over het Lam Gods en de kathedraal kies je voor de ‘standard’, de ‘master of detail’ of, als je het liever wat luchtiger houdt, de ‘family’ tour. Er zijn tours beschikbaar van veertig of zestig minuten.

 

Wil je op zaterdag 22 mei zowel de ‘OMG! Seven Senses Tour’ als het Lam Gods Bezoekerscentrum gratis verkennen? Wij geven 5 combitickets weg.