Win een gesigneerd collector's item van Suske en Wiske

Een dolle rit met Suske en Wiske

Magische wezens, gevaarlijke boeven, heksen en… snelle auto’s! Dat zijn de ingrediënten van ‘De Vroem-Vroem-Club’, een hilarische hommage van Gerben Valkema en Yann aan het universum van Suske en Wiske en grootmeester Willy Vandersteen.

Met ‘De Vroem-Vroem-Club’ zijn Gerben Valkema en Yann niet aan hun proefstuk toe. In 2016 werkten de Nederlandse tekenaar en de Franse scenarist al samen voor ‘Cromimi’, de eerste Suske en Wiske-hommage waarin de roots van Jerom centraal staan.

In ‘De Vroem-Vroem-Club’ (een vette knipoog naar het 21ste Suske en Wiske-verhaal ‘De Tuf-Tuf-Club’, in 1951 geschreven en getekend door Willy Vandersteen) draait alles rond de Amerikaanse familie van Tante Sidonia. Meer verklappen over het verhaal zou zonde zijn.

Hommages en krantenstrips

Naast deze eervolle Suske en Wiske-hommages maakt Gerben Valkema samen met scenarist Eric Hercules al bijna 15 jaar lang de krantenstrip ‘Elsje’, waarvan het album ‘Probeer ze maar es allemaal op een rijtje te hebben’ in 2011 werd bekroond met een stripschappening en het album ‘Elsje maakt geschiedenis’ in 2016 met de Willy Vandersteenprijs. Dit jaar kreeg Gerben Valkema de prestigieuze Stripschapprijs voor zijn gehele oeuvre. Staat er nog iets op zijn verlanglijst? “Nu alleen nog de Nobelprijs en dan ben ik klaar”, lacht de tekenaar.

‘De Vroem-Vroem-Club’ ligt vanaf 3 november in de winkel. Het album verschijnt in paperback (8,99 euro) en hardcover (14,99 euro).