Win een duoticket voor S.M.A.K.!

S.M.A.K. bestaat twintig jaar. Het uitgelezen moment om opnieuw – en voor het eerst in twee decennia – een deel van de collectie te presenteren in het volledige museumgebouw.

Aan de hand van ongeveer tweehonderd werken word je als bezoeker meegevoerd door een spannend labyrint dat hedendaagse kunst is of lijkt te zijn, waarbij het kunstwerk en de kunstenaar centraal staan. We blikken niet alleen terug, we kijken ook naar het heden en de toekomst.

In de tentoonstelling ‘De Collectie (1) | Highlights for a Future’ worden iconische werken afgewisseld met verborgen parels en aangevuld met aanwinsten die de afgelopen twintig jaar aan de collectie werden toegevoegd. Met werk van o.a. Francis Alÿs, David Hammons, Christoph Büchel, Kader Attia, Francis Bacon, Isa Melsheimer, Marcel Broodthaers, Lois Weinberger, Ann Veronica Janssens, N. Dash, Nedko Solakov, Robert Therrien, Wim Delvoye, Korakrit Arunanondchai, Pascale Marthine Tayou, Berlinde De Bruyckere, Dara Birnbaum, Rinus Van de Velde, Mark Manders, Luc Tuymans, Panamarenko…

De tentoonstelling loopt van 16 maart tot 29 september, en in het weekend van 17 tot 19 mei vindt een heus feestweekend plaats ter gelegenheid van twintig jaar S.M.A.K.

Speel mee en win

Maak kans op één van de tien duotickets voor S.M.A.K.!

Stap 1 van 2: Beantwoord de vragen

Naar wie werd in 2014 het plein tussen het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst en het Museum voor Schone Kunsten in Gent vernoemd? Tip: hij of zij was stichter, conservator en bezieler van S.M.A.K.Schiftingsvraag