Over ons

VAB Koopman Automotive Solutions werd oorspronkelijk opgericht in 2004 onder de naam VAB Fleet Services, en is een dochteronderneming van de VAB Groep, die gekend staat als de grootste Vlaamse mobiliteitsclub. VAB Groep, met hoofdkantoor in Zwijndrecht, stelt meer dan 1 350 werknemers tewerk. Als onafhankelijke organisatie staat VAB garant voor kwaliteit, uniformiteit, neutraliteit en betrouwbaarheid. Deze sterke troeven in combinatie met een continue innovatie en optimalisatie maken dat VAB diensten aan zowel particulieren als bedrijven kan aanbieden: bij pech en ongeval, wereldwijde reisbijstand, diagnose, technische opleidingen, helpdeskservice…


In december 2020 fusioneerde VAB Fleet Services voor haar activiteiten op de Belgische markt met Koopman Transport BV, dé referentie in Nederland op gebied van het verkoopsklaar maken van voertuigen voor verkoop aan de eindklant.


VAB Koopman Automotive Solutions biedt totaaloplossingen aan in transport, opslag, remarketing, operationeel vlootbeheer en het verkoopsklaar maken van nieuwe en tweedehandsvoertuigen voor de eindklant.


“Kies bewust, voeg waarde toe en beleef totale ontzorging” is het basisidee achter de diensten die VAB Koopman aanbiedt. Het is vanuit deze filosofie dat wij trachten in te spelen op de behoeften van onze klant. Met meer dan 15 jaar ervaring in logistieke domeinen, operationeel vlootbeheer, remarketing en aanverwante diensten streeft VAB Koopman naar het bekleden van een ‘top of mind’ positie in het ‘ontzorgen’ van de B2B opdrachtgever, of dat nu een constructeur, leasingmaatschappij, dealer, dealergroep of fleet owner is.


Daarnaast gaat VAB Koopman in een wereld die voortdurend in verandering is, continu op zoek naar innovatieve processen in Fleet Delivery en Remarketing om de beste oplossing aan de klant te kunnen aanbieden.


Sinds jaren voeren wij het operationeel beheer uit voor enkele vooraanstaande vloten. Onder dit beheer valt onder andere stalling, uitvoering van uiteenlopende diensten en coördinatie vanuit diverse service centers waaronder Genk, Boortmeerbeek of Machelen.