VAB helpt je bij je keuze!

Op basis van je rijdersprofiel en de wagen waarmee je rijdt, kiezen we samen met jou de meest geschikte band.

Bandencentrales volledig tot jouw dienst

Vertrek je binnenkort op reis? Kom langs voor een gratis bandencheck voor je vertrek!
Uit de VAB-vakantiebarometer blijkt dat 6% van de Vlamingen die deze zomer met de auto op vakantie wil gaan, de winterbanden nog niet heeft vervangen door zomerbanden. 2% van hen is dat zelfs niet van plan. VAB raadt echter ten stelligste af om met winterbanden op vakantie te vertrekken. De remweg van winterbanden is bij temperaturen hoger dan 7°C langer dan die van zomerbanden. Bovendien is het rubber veel zachter, waardoor de kans op een lekke band of klapband aanzienlijk groter is in de zomer. Ook tijdens buien kunnen winterbanden een gevaar vormen. Door de textuur van de band is de kans op aquaplaning veel groter.

Onze medewerkers controleren jouw banden zodat je gerust op reis kan vertrekken met de auto. Kom dus snel langs in een van onze bandencentrales, een afspraak maken is niet nodig!

 

De gezondheid en veiligheid van onze klanten en medewerkers zijn steeds onze hoogste prioriteit:
Bandenwissels kunnen vanaf nu reeds online of telefonisch geboekt worden via de site of op het nummer : 078 / 22 20 20. Aanmelden kan aan de balie waar onze medewerkers achter een wand van plexiglas zitten. Om het contact met het interieur te beperken wordt nadien gevraagd aan de klant om zelf op de montagebrug te rijden. De medewerkers van de bandencentrale geven hierbij duidelijke instructies. Wie dit niet zelf durft te doen mag dit aangeven. In dat geval wordt het interieur van de wagen eerst ontsmet en rijdt de medewerker de auto zelf op de brug, nadien worden de contactoppervlakken weer ontsmet zodat u met een veilig voertuig kunt vertrekken. Klanten kunnen eventueel wachten in de wachtruimte waarbij de stoelen zo geplaatst zijn dat de afstand van 1,5 meter bewaard kan worden. Betalingen gebeuren bij voorkeur elektronisch en contactloos (via payconiq).

Meer info kun je opvragen via info@vabbanden.be

We zijn terug volledig operationeel met onderstaande diensten:

  • Wissel winterbanden naar zomerbanden – altijd op afspraak: online of op 078/ 22 20 20
  • Dringende reparaties of vervanging van lekke of gescheurde banden
  • Vervangen van versleten banden door nieuwe banden
  • Verkoop en verhuur van dakkoffers en fietsdragers
  • Verkoop van velgen
  • Ophalen van Bip&GO badges en de verkoop van toltickets

 

 

Je leest in dit artikel alle informatie over de door VAB genomen maatregelen.

 

Gratis bandengarantie, pechverhelping inbegrepen!

De VAB-bandengarantie heeft als doelstelling om bovenop de wettelijke garantie een extra bescherming te bieden in geval van onopzettelijke schade aan banden. Pechverhelping inclusief!

Lees meer

Dakkoffer

Dakkoffer huren of kopen?

Stijlvolle dakkoffers met ultiem gebruiksgemak. Vraag je offerte bij VAB-Banden aan!

Lees meer

Hulp nodig?

Stel je vraag of laat ons je terugbellen

Maak een montage afspraak

In onze verschillende service stations zorgen we voor een onberispelijke service. Reserveer een moment voor je bandenwissel dat het beste voor jou uitkomt, zowel leasing als particulier.

Maak een afspraak

Onze merken