Close

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten.

Met de auto naar het buitenland?

Druktekalender

Ga je met de wagen naar het buitenland (op vakantie) en ben je benieuwd wat de drukke dagen (zwarte zaterdagen) op de wegen zijn? Je kan tijdens de zomer en rond de Kerstperiode hier een druktekalender raadplegen met een overzicht voor volgende landen: België, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, Italië, Spanje, Portugal, Slovenië, Kroatië en Luxemburg.

Druktekalender zomerperiode

Duitsland

Druktekalender Duitsland

Frankrijk

Druktekalender Frankrijk

Bijkomende handige info om je rijtijden te bepalen:

Om het vakantieverkeer in goede banen te kunnen leiden heeft de Franse verkeerspolitie het Plan Palomar ontwikkeld. Bij grote drukte op bijvoorbeeld de Autoroute du Soleil kan de verkeerspolitie besluiten opritten langs deze weg tijdelijk af te sluiten óf om automobilisten van de overvolle weg af te dirigeren, richting minder drukke alternatieve routes. Op een aantal wegen (waaronder die rond Parijs) gebeurt dit proces volledig automatisch en geven elektronische borden boven de weg actuele informatie over de te volgen route.

Tour de France 2018

De Tour de France start op zaterdag 7 juli met een individuele tijdrit in Düsseldorf en finisht op zondag 29 juli in Parijs. Tijdens het passeren van de karavaan en het peloton worden geen snelwegen afgesloten. Het is altijd erg druk in het centrum van Parijs tijdens de finish.

Bison Futé

Langlopende werkzaamheden

Spanje

Druktekalender Spanje
Veel Spanjaarden die in de grote steden wonen gaan in de zomerperiode geregeld in het weekeinde naar de Middellandse Zeekust. Hou hier best rekening mee, vooral op de niet-betalende snelwegen en secundaire wegen.

Italië

Druktekalender Italië

Portugal
Druktekalender Portugal

Bijkomende handige info om je rijtijden te bepalen:

Rijverboden vrachtverkeer:

Oostenrijk

Druktekalender Oostenrijk

Zwitserland

Druktekalender Zwitserland

Slovenië

De Sloveense overheid voert intensieve grenscontroles uit. Dit kan leiden tot lange wachttijden. Vermijd de grensovergangen indien mogelijk in de weekends en op feestdagen.

Druktekalender Slovenie

Bijkomende handige info om je rijtijden te bepalen:

Rijverboden vrachtverkeer:

In Slovenië geldt op een groot aantal hoofdwegen en snelwegen een rijverbod voor vrachtwagens op de volgende dagen en tijden:

Kroatië

In de zomerperiode (half juli tot eind augustus) is het druk tot zeer druk op de wegen richting de Dalmatische kust en bovendien extra druk in de weekends.

Bijkomende handige info om je rijtijden te bepalen :

Rijverboden vrachtverkeer :

In Kroatië geldt op bepaalde wegen een rijverbod voor vrachtwagens op de volgende dagen en tijden: