Sustainable driving

Met het Safe Drivers Plan toont VAB-Rijschool zijn engagement voor een veiliger verkeer. Sommige situaties of beroepen vragen nu eenmaal om een verhoogde rijvaardigheid. Iedereen die reeds een rijbewijs heeft (voor een personenwagen, vrachtwagen of bus), kan bij ons een rijvaardigheidsopleiding volgen.

Sustainable Fleet Connected richt zich dan weer naar bedrijven die een realtime opvolging van hun vloot wensen, minder schade en ongevallen én een daling van de brandstofkosten.

Onze opleidingen:

Defensief en anticiperend rijden voor bedrijven

De opleiding 'Defensief en anticiperend rijden' biedt enorme voordelen voor bedrijven: minder schadegevallen, lagere verzekeringspremies, een lager brandstofverbruik, beter imago … Alle aspecten van anticiperend rijden (zoals het gebruik van spiegels en kijktechnieken) en ecologisch rijden komen aan bod. 

Op maat van elk bedrijf en elke medewerker! Enkele mogelijkheden:
  • Kennismakingstraining van een halve dag 
  • Dagtraining rond preventief en anticiperend rijden 
  • Vervolmakingstrainingen van een dag of een halve dag 
  • Specifieke trainingen: manoeuvreertechnieken, ecologisch rijden, zuinig rijden …
 

Defensief en anticiperend rijden voor particulieren

Je hebt al een rijbewijs, maar je wilt je rijvaardigheid – en je eigen veiligheid in het verkeer – nog verhogen? Of moet je een verplichte cursus rijvaardigheid volgen? 

Dan is deze 2 uur durende opleiding precies wat je zoekt. Elke afdeling van VAB-Rijschool biedt deze opleiding aan. Kostprijs: € 135 (incl. btw).

 

Dronkemansparcours

Alcohol en rijden gaan niet samen! Via deze sensibiliseringsworkshop met dronkemansbrillen en een dronkemansparcours, laten we de deelnemers ondervinden wat de impact is van alcohol.

 

Milieuvriendelijk rijden

Leer de basisprincipes van milieubewust en brandstofbesparend rijden. Na een informatieve sessie krijg je een getrainde instructeur aan je zijde voor een rit op de openbare weg. Hij stuurt zo nodig nog je rijstijl bij en geeft je nadien een grondige evaluatie. Je brandstofverbruik daalt al snel met 10%.

 

Prioritair rijden

De opleiding 'Prioritair rijden' werd speciaal ontwikkeld voor politie, brandweer, ambulancediensten, defensie, De Lijn en chauffeurs van nutsbedrijven. VAB-Rijschool en PRiODRIVE slaan de handen in elkaar om jou nog veiliger en efficiënter te leren rijden.

Een dag theorie (op een locatie die jij kiest of bij ons) wordt gevolgd door een dag praktijk in Ingelmunster.

 

Safety Day Training

Deze 'Safety Day Training' is ideaal als teambuilding voor bedrijven:

  • We tonen eerst dat veel bestuurders een foutieve verkeersattitude hebben
  • Daarna leren de deelnemers correct manoeuvreren en laten we hen kennismaken met (de gevaren van) een noodstop
  • Populair is het gedeelte met de tuimelwagen: zo leren ze hoe belangrijk het is om een gordel te dragen
  • Op het einde laat een dronkemansparcours de deelnemers de effecten van alcoholgebruik aan den lijve ondervinden

 

Tuimelwagen

Het belang van de gordel kan nooit genoeg benadrukt worden. Met de tuimelwagen kunnen we dit perfect aantonen. We komen naar jouw bedrijf om de deelnemers aan den lijve te laten ondervinden wat er kan gebeuren als de wagen begint te tollen na een aanrijding.

 

Verhoogde rijvaardigheid

Hoe kan je in geval van noodsituaties nog beter reageren achter het stuur? En hoe voorkom je dat je aan het slippen gaat? Deze opleiding leert het je! In groepjes van 3 deelnemers volg je een halve dag opleiding om je rijvaardigheid te verhogen.

Hoe ziet zo'n halve dag 'Verhoogde Rijvaardigheid' eruit?

  • Informatieve sessie (1 uur): zithouding, stuurhouding, preventieve kijktechniek, kijktechniek in noodsituaties, stuur- en remtechniek, voertuigdynamiek … 
  • Praktijksessie (3 uur): stuur- en kijktechnieken oefenen, reageren in noodsituaties, anticiperen op de werking van het ABS-systeem – zowel op droog als op nat wegdek.
 

Verkeersafleidingsspel

Multitasken in de wagen? Vergeet het! Rijden is een fulltime bezigheid. Via verschillende opdrachten ontdekken de deelnemers de beperkingen van hun hersenen en de daaruit voortvloeiende gevaren van afleiding achter het stuur.

 

Elektrisch fietsen

Zet jouw bedrijf ook in op duurzame mobiliteit? Dan mag deze opleiding niet ontbreken. Tijdens de workshop elektrisch fietsen krijgen de deelnemers niet alleen inzicht in de risico's van fietsen met verhoogde snelheid, maar ook een opfrissing van de wegcode en tips die handig zijn bij de aankoop van een elektrische fiets komen aan bod.