Winnaars 2018

Winnaars E-bike

  • Cannondale Mavaro Neo City 3: Door de jury vooral geprezen om zijn uitstekende rijeigenschappen. Op het vlak van ondersteuning en soepelheid van de motor, maar ook voor het stuurgedrag en wendbaarheid behaalde hij uitzonderlijk hoge scores.
  • Trek TM2+: Werd op prijs gesteld om de handige bediening en de goede prijs/kwaliteit verhouding.
  • Moustache Samedi 28.3 Open: Bekoorde door het aangename stuurgedrag, goede wendbaarheid en soepelheid bij het optrekken.

Winnaars e-bike

Winnaars Fleet E-bike testdag

  • Velo-de-Ville AEB 800 BELT: De winnende fiets behaalde erg mooie scores op vlak van zithouding en remgedrag alsook de balans en stijfheid van het frame. Deze mooie beoordeling van de fiets, in combinatie met de vele service aspecten voor de Fleet-klant en een sterke garantieformule van constructeur leiden tot de verdiende eerste plaats.
  • Trek LM2+
  • Thompson Fuse 2018

Video Fleet E-bike

Foto's award uitreiking

Foto's award uitreiking

Foto's award uitreiking

Foto's award uitreiking

Foto's award uitreiking

Foto's award uitreiking

Waarvoor staat Bike of the Year?

In 2018 organiseert VAB de vierde editie van de “Bike of the Year”. De verkiezing, een initiatief van mobiliteitsorganisatie VAB, bekroont de beste elektrische fietsen die op de Belgische markt te koop zijn.

Ontdek hier de genomineerde fietsmerken en de E-bike winnaar van dit jaar!

De première van deze verkiezing in 2015 was meteen een schot in de roos en ook de daarop volgende edities waren een succes. De media pikten het initiatief ook op waardoor de verkiezing heel wat weerklank vond in de pers!

VAB focust zich op de verkiezing van de E-bike en volgt hiermee de trend die zich ook overduidelijk op de markt manifesteert. Het recreatieve en functionele fietsen (woon-werk) neemt een steeds belangrijkere rol in in het huidige mobiliteitsvraagstuk.

VAB streeft ernaar om zoveel mogelijk Belgen te doen fietsen en wil met deze verkiezing een lans breken voor het recreatief én het functioneel fietsen. Uiteraard verkiest VAB dat dit gebeurt met een moderne, kwalitatieve en veilige fiets. Fietsen zit duidelijk in de lift!

De beoordeling voor de E-bikes gebeurt door een professionele jury en een publieksjury op basis van statische en dynamische tests. Hierin wordt aandacht geschonken aan volgende items: kwaliteit, afwerking, prijs, rijgedrag, uitrusting, comfort, ergonomie, veiligheid, gewicht, …

We fietsen steeds meer (elektrisch) blijkt uit VAB-Fietsbarometer

We mogen dan misschien niet allemaal flandriens zijn, er wordt wel degelijk meer gefietst. Ook de gemiddelde leeftijd van wie een elektrische fiets koopt, daalt fors. Lees hierover meer!

Bike of the Year omvat 3 deelprojecten

Velofollies - 19+20+21/01/2018

VAB zal aanwezig zijn tijdens ‘Velofollies’, dé beurs voor fietser en wielerliefhebber in Kortrijk Xpo.

Ook dit jaar kun jij deel uitmaken van het 'Bike of the Year'-testteam. Schrijf je tijdens Velofollies in op onze stand in hal 5, stand 516. Maak kans om de deelnemende E-bikes te komen proefrijden.

Ontdek ook de VAB-Fietsverzekering. Koop een fietsbijstandscadeaubon of sluit ter plaatse je VAB-Fietsbijstand af: voor jou, voor twee of voor je gezin.

Testdag E-bikes - 24/02/2018

Tijdens de 'Bike of the Year'-testdag op zaterdag 24 februari 2018 in Cycling Center Sven Nys zal een consumentenjury de fietsen beoordelen. Per categorie worden 3 fietsen genomineerd en finaal één winnaar geselecteerd.

Bekendmaking winnaars in magazine (Awarduitreiking voor B2B) - 29/03/2018

Ontdek hier de genomineerde fietsmerken en de E-bike winnaar van dit jaar!