Close

Deze website maakt gebruik van cookies voor analyse, gepersonaliseerde inhoud en advertenties. Meer weten.

Waarvoor staat Bike of the Year?

In 2018 organiseert VAB de vierde editie van de “Bike of the Year”. De verkiezing, een initiatief van mobiliteitsorganisatie VAB, bekroont de beste elektrische fietsen die op de Belgische markt te koop zijn.

De première van deze verkiezing in 2015 was meteen een schot in de roos en ook de daarop volgende edities waren een succes. De media pikten het initiatief ook op waardoor de verkiezing heel wat weerklank vond in de pers!

VAB focust zich op de verkiezing van de E-bike en volgt hiermee de trend die zich ook overduidelijk op de markt manifesteert. Het recreatieve en functionele fietsen (woon-werk) neemt een steeds belangrijkere rol in in het huidige mobiliteitsvraagstuk.

VAB streeft ernaar om zoveel mogelijk Belgen te doen fietsen en wil met deze verkiezing een lans breken voor het recreatief én het functioneel fietsen. Uiteraard verkiest VAB dat dit gebeurt met een moderne, kwalitatieve en veilige fiets. Fietsen zit duidelijk in de lift!

De beoordeling voor de E-bikes gebeurt door een professionele jury en een publieksjury op basis van statische en dynamische tests. Hierin wordt aandacht geschonken aan volgende items: kwaliteit, afwerking, prijs, rijgedrag, uitrusting, comfort, ergonomie, veiligheid, gewicht, …


Bike of the Year omvat 3 deelprojecten

Velofollies - 19+20+21/01/2018

VAB zal aanwezig zijn tijdens ‘Velofollies’, dé beurs voor fietser en wielerliefhebber in Kortrijk Xpo.

Ook dit jaar kun jij deel uitmaken van het 'Bike of the Year'-testteam. Schrijf je tijdens Velofollies in op onze stand in hal 5, stand 516. Maak kans om de deelnemende E-bikes te komen proefrijden.

Ontdek ook de VAB-Fietsverzekering. Koop een fietsbijstandscadeaubon of sluit ter plaatse je VAB-Fietsbijstand af: voor jou, voor twee of voor je gezin.

Testdag E-bikes - 24/02/2018

Tijdens de 'Bike of the Year'-testdag op zaterdag 24 februari 2018 in Cycling Center Sven Nys zal een consumentenjury de fietsen beoordelen. Per categorie worden 3 fietsen genomineerd en finaal één winnaar geselecteerd.

Bekendmaking winnaars in magazine (Awarduitreiking voor B2B) - 29/03/2018

In het VAB-magazine van april 2018 zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Op donderdag 29 maart 2018 vindt de uitreiking van de awards plaats voor de deelnemende constructeurs.