Bike of the Year 2022

Tijdens de achtste editie van de verkiezing Bike of the Year ging VAB op zoek naar de e-bike en speed pedelec van het jaar.

De deelnemende merken werden uitgebreid getest en beoordeeld door een professionele jury op basis van statische en dynamische tests, op technisch vlak en op de weg.

 

Er werden 19 e-bikes en 5 speed pedelecs weerhouden.

 

Beoordelingen deelnemende fietsen

Herbekijk de BOTY 2022 testdagen

Bike of the Year VAB 

De winnaars: E-Bikes (≤25 km/u)

Specialized

 

 

Eerste plaats
SPECIALIZED
Turbo Vado 3.0

Zowel bij de particuliere als professionele testers vielen de sportieve looks erg in de smaak en werden voornamelijk het stuurgedrag en de wendbaarheid van de fiets zeer sterk gewaardeerd!

KalkhoffEndeavour5BSeason

 

 

Tweede plaats
KALKHOFF
Endeavour 5.B. Season

De Kalkhoff Endeavour 5.B Season werd geprezen omwille van het bedieningsgemak van zowel motor als versnellingen. Ook de vering en de zithouding viel sterk in de smaak bij de jury.

Stella-Livorno-Premium-MDB-FI

 

 

Derde plaats
STELLA
Livorno Premium MDB FI

De efficiënte vering, de comfortabele zithouding en de vlotte verstelbaarheid van zadel en stuur gaven de totaalscore van de Stella Livorno Premium MDB FI een extra duw in de rug.

Victoria-eTrekking47

 

 

Eervolle vermelding
VICTORIA
eTrekking 4.7

De Victoria verdient een speciale vermelding. Deze betaalbare fiets behaalde een mooie bovengemiddelde totaalscore, wat zorgt voor een uitzonderlijk sterke prijs/kwaliteitsverhouding!

De winnaars: speed pedelecs (≤45 km/u)

Cannondale

 

 

Eerste plaats
CANNONDALE
Tesoro Neo X Speed

De Cannondale werd voornamelijk geprezen omwille van de goede ergonomie. Zowel de comfortabele zithouding, de vlotte verstelbaarheid van zadel en stuur alsook de bediening van motor en versnellingen vielen duidelijk in de smaak.

MOUSTACHE-Bikes-Friday-27-FS-Speed-Dual

 

 

Tweede plaats
MOUSTACHE
Friday 27 FS Speed Dual

De Moustache kon de professionele jury sterk overtuigen omwille van de sterke technische specificaties en de kwaliteit van de onderdelen. De particuliere testers werden overduidelijk bekoord door het efficiënte versnellingsapparaat en de comfortabele vering.

Koga-Pace-B20

 

 

Derde plaats
KOGA
Pace B20

De Koga Pace B20 pronkt deze editie op de derde plaats. Het aangename stuurgedrag en de stille motor werden geprezen door de jury en ook de goede prijs/kwaliteitsverhouding is hen duidelijk niet ontgaan.

Klever N Rogue 45

 

 

Eervolle vermelding
KLEVER
N Rogue 45

Met de scherpste prijszetting uit het volledige deelnemersveld behaalde deze fiets toch een opvallend hoge score op verschillende vlakken. Op en rond de Balenberg kon de fiets de jury duidelijk sterk bekoren met zijn dynamische rijgedrag.