Tijdig je banden vervangen

Enkel vakkundig gemonteerde banden garanderen een veilige en aangename rijervaring. Via onze grote expertise met de meest diverse types banden en wagens, kunnen we snel en vakkundig je banden vervangen. Onze gespecialiseerde technici gebruiken daarvoor de nieuwste apparatuur.

Zijn ze versleten? Vervang ze dan op tijd. Zo loop je geen onnodige risico’s. Kies altijd banden die gelijkwaardig zijn aan de banden die oorspronkelijk op je wagen gemonteerd zijn.

Wanneer moet je één band vervangen?

Als één band onherstelbaar is beschadigd en de andere band op dezelfde as nog in heel goede staat is, moet je zeker de beschadigde band vervangen. Banden op dezelfde as moeten van hetzelfde type zijn: hetzelfde merk, profiel, dezelfde maten en dezelfde laad- en snelheidsindex.

Belangrijk is dat het slijtageverschil met de andere band op dezelfde as niet meer dan 5 mm bedraagt. Voor een ideale wegligging raden we aan om beide banden op dezelfde as te vervangen van zodra het slijtageverschil 3 mm is.

Wanneer moet je twee banden vervangen?

Als je twee banden tegelijk vervangt moeten ze beide van hetzelfde type zijn. Ook moeten ze altijd achteraan gemonteerd worden. Omdat je via het sturen de vooras controleert, heb je meer invloed op de voorste banden in geval van gripverlies. En dat bij zowel bij voorwielaandrijving als achterwielaandrijving.

Als je enkel versleten voorbanden vervangt, moeten ze dus identiek zijn aan elkaar, maar ze mogen wel verschillen van het type banden op de achteras. Ook worden ze steeds achteraan gemonteerd. De achterste banden komen dan vooraan te zitten. 

Wanneer moet je vier banden vervangen?

Als alle vier de banden even sterk beschadigd of afgesleten zijn, moeten ze alle vier tegelijk vervangen worden. Je kiest dan best meteen vier identieke banden ter vervanging.

Maak een afspraak bij VAB-Banden

Contacteer ons op info@vabbanden.be of bel naar 03 489 11 90 voor een afspraak.

Onze centrale is gesloten op zon- en feestdagen.

Lier - Lubaco

Liersesteenweg 174
2520 Ranst - 034891190

Ma–Vr
09u00 – 12u00
13u00  18u00

Za
09u00 – 13u00

 

Of contacteer één van onze partner-centrales van Banden-Peeters

Contacteer onze partner-centrales via onderstaande gegevens voor een afspraak.

Dilbeek

Ninoofse steenweg 633 - 1700 Dilbeek
025690156
dilbeek@bandenpeeters.be

Overijse

Brusselsesteenweg 345 - 3090 Overijse
026579358
overijse@bandenpeeters.be

De Pinte (Gent)

Grote steenweg 11/A - 9840 De Pinte
092201501
depinte@bandenpeeters.be