Vormingsmoment voor begeleiders:

Boek nu  

header vormingsmomentSinds 1 maart 2024 is het vormingsmoment voor begeleiders opnieuw ingevoerd in Vlaanderen. Bij VAB-Rijschool volg je het vormingsmoment waar en wanneer jij het wil.

Wat is een vormingsmoment voor begeleiders?

Het vormingsmoment is een infomoment van 3u15 die jou als begeleider praktische tips & tricks biedt. Het doel is om op een correcte en veilige manier iemand te leren rijden. De prijs van zo'n opleiding is €20,00 en er is geen test of examen aan verbonden.

 

Voor wie is het vormingsmoment verplicht? 

Sinds 1 maart 2024 is het vormingsmoment verplicht voor begeleiders van kandidaat-bestuurders die een 'voorlopig rijbewijs met begeleider' aanvragen. Dit wil zeggen dat je als begeleider het vormingsmoment minstens 5 maanden voor het praktijkexamen van uw kandidaat-bestuurder gevolgd moet hebben. Deze termijn is niet verplicht voor:

Voor leerlingen die een voorlopig rijbewijs M18 bezitten is dit niet van toepassing aangezien ze met een bekwaamheidsattest zelf de baan op kunnen.

 

Waar kan ik een vormingsmoment volgen?

Bij VAB-Rijschool kan je binnenkort heel eenvoudig een vormingsmoment online vastleggen. Je kiest zelf of je de cursus klassikaal wil volgen of online.

Online vormingsmoment

Het vormingsmoment thuis volgen? Geen probleem, bij ons volg je het vormingsmoment ook online. Sluit aan via Microsoft Teams en volg met je eigen computer. Je bent zelf verantwoordelijk voor het correct aanmelden, een stabiele verbinding en de optimale werking van je computer, camera en microfoon. 

Boek nu

 

Vormingsmoment in een leslokaal

We bieden vormingsmomenten aan in de vorm van fysieke cursussen op heel wat locaties in Vlaanderen.

Boek nu

Belangrijk! Zorg dat je It's Me hebt geïnstalleerd op je smartphone, hiermee zal je aanwezigheid worden geregistreerd bij de overheid. 

 

Een vormingsmoment verplaatsen of annuleren?

Wil je een reeds geboekt vormingsmoment wijzigen? Contacteer dan vormingsmoment@vabrijschool.be of bel naar 03 780 30 30

 

Al een vormingsmoment gevolgd?

Als je tussen 1 oktober 2017 en 12 maart 2020 al een vormingsmoment gevolgd hebt, dan is het verkregen attest nog steeds geldig (10 jaar in totaal). Je moet dit attest kunnen voorleggen op de dag van het praktijkexamen. Indien je jouw attest verloren bent, kan je een duplicaat aanvragen bij het rijschoolkantoor waar je de opleiding hebt gevolgd. De kostprijs van een duplicaat bedraagt €10,00.

 

Voorwaarden voor begeleiders